Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Blaupunkt Queens MP56 - po złym podłączeniu

kakiszon18 08 Wrz 2008 12:52 2179 3
  • #1 08 Wrz 2008 12:52
    kakiszon18
    Poziom 16  

    Witam serdecznie trafił do mnie w/w blaupunkt po złym podłączeniu. Na procesorze widać wypaloną strukturę i obok wypaloną ścieżkę.
    Reszta optycznie wygląda zdrowo, nie ma jak sprawdzić dokładnie bo radio po podłączeniu jedynie miesza windą.
    Czy ktoś wie ile może kosztować wymiana procesora i gdzie jest najbliższy serwis w Kraju ?
    Za pomoc z góry dziękuję

    Procesor
    Blaupunkt
    8926906331
    SC540206AF
    263 60L43K
    QXW0631

    0 3
  • #2 17 Lis 2009 21:50
    kichu123
    Poziom 11  

    Witam

    posiadam również radio Blaupunkt MEMPHIS MP66 z tym problemem:

    uszkodzony (widać spalenie - aż nóżki wyszły z padami) procesor SC540206AF, spalona ścieżka obok klocka a objaw dokładnie taki sam, po podłączeniu do zasilania panel winda domknie się a po paru sekundach zjedzie na dół i stoi.

    Może przez te lata do pytania ktoś zna już odpowiedź o dostępność tego układu :?:

    0
  • #3 25 Lis 2009 09:14
    Nico7
    Poziom 18  

    Miałem kilka takich radioodtwarzaczy ale sam nie dałem rady...- wysyłałem zawsze do serwisu centralnego w niemczech; tam naprawa jest możliwa ale to koszt około 380zł

    0
  • #4 16 Mar 2013 23:15
    kichu123
    Poziom 11  

    Dostałem PM o rozwiązanie problemu i odpowiedź brzmi: skasować sprzęt w dowolnie wybrany sposób. Koszt naprawy nieopłacalny.

    0
  Szukaj w 5mln produktów