Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polonez Caro Plus GSI nie odpala

08 Wrz 2008 17:54 4506 6
  • Poziom 15  
    Gdy probowalem uruchomic silnik na poczatku zaskoczyl, lapna obroty i za moment zgasl i sie nie dal juz uruchomic.
    Sprawdzilem bezpiczniki i przekaznki od pompy paliwa i wtysku ale tu jest wszystko wporzadku. Przewody wysokiego napiecia tez sa dobre.
    Co sie moglo zepsuc i jak to naprawic??
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 15  
    W jaki sposob to sprawdzic??

    PS nie wszyscy musza sie znac na mechanice, elektryce i elektronicie samochodowej!
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 28  
    Witam serdecznie.Najprościej to weź jakąś strzykawkę i do kolektora ssącego wstrzyknij trochę benzynki.Otwór znajdziesz wystarczy tylko zdjąć wężyk.Jak odpali to masz problem z paliwem a nie iskrą.Pozdrawiam.
  • Poziom 12  
    Odkręć świecę, załóż na nią kabel WN i dotknij do obudowy silnika, następnie druga osoba niech zacznie kręcić i wtedy zobaczysz czy jest iskra. Moim zdaniem są świece do wymiany. Ja miałem taki samo problem ( iskra była przez 2 sekundy na świecy a potem już nie a wróciłem normalnie do domu a za pół godziny nie mogłem wyjechać z garażu) Świece to koszt 25 zł wiec sprawdź od tego i daj znać a głupie rady z palcem są nie potrzebne
  • Poziom 10  
    witam, mam podobny problem, nie ma wogóle iskry jak kręcę rozrusznikiem (oczywiście na żadnej świecy), rozrząd ok, mogę jedynie dodać że jak wypiąłem kabelek dochodzący do cewki to przekręceniu zapłonu to na jednym z czterech przewodów (skrajnym) jest cały czas napięcie, po zakręceniu rozrusznikiem nic się nie zmienia na tym samym skrajnym napięcie, więc moim zdaniem cewka ok, podejrzewam komputer pod siedzeniem (już dwa razy tak miałem ale po kilku godzin zapalił nie wiadomo czemu samemu)