Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mysz Logitech MX1000 i kłopoty z zasilaniem.

09 Wrz 2008 11:46 1377 1
  • Poziom 9  
    Witam Wszystkich.

    Mam problem z moją myszą Logitech MX1000, a dokładnie z jej zasilaniem. Objaw jest dość dziwny.
    Na początku - sprawdzone napięcie zasilacza - jest nominalne jak być powinno.
    Podczas pracy, diody wskazujące stan naładowania akumulatora pokazują, że jest w pełni naładowany. Niestety po odłożeniu na stację dokującą wyświetlana jest informacja o krytycznym stanie naładowania akumulatora. Jednak najgorszy jest praktyczny objaw złej pracy myszy.
    Podczas użytkowania nagle wskaźnik myszy pokazuje całkowite rozładowanie się akumulatora wraz z naprzemiennym pełnym naładowaniem (następuje to podczas ruchu myszą - nie ruszam pokazuje pełne zasilanie, ruch i czerwona dioda). W tym momencie oczywiście mysz zamiera i nie można ruszyć kursorem. Powtarza się to cyklicznie parę razy, po czym wszystko wraca do normy i można dalej pracować. Innym razem niestety dzieje się to cały czas do momentu wyłączenia myszy wyłącznikiem na spodzie. Po włączeniu znowu jest OK, do czasu powtórzenia się tego co powyżej. Zjawisko występuje nieregularnie, czasem tak zawiesza się po 5-10 minutach, a czasem mogę pracować i parę godzin.
    Czyżby myszka niestety odchodziła w niebyt i nic nie da się z tym zrobić ? Nadmieniam, że wymieniłem akumulator wg przepisu podanego właśnie na "elektrodzie" (myślałem, że to akumulator pada), ale jednak nie, to coś innego, tylko nie wiadomo co. Mysz jest po gwarancji, więc chyba naprawa nie za bardzo się będzie opłacać.

    Za wszelkie sugestie osób, które miały może już takie przeboje z tą myszą, będę bardzo wdzięczny.

    Pozdrawiam,

    Fiskomp
  • Spec od komputerów
    Rozkręcałeś myszkę ? Obejrzyj dokładnie, najlepiej pod lupą wszystkie luty.