Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polonez Caro + '97r - słaba moc silnika

12 Wrz 2008 15:18 2417 6
  • Poziom 9  
    Witam
    Posiadam Poloneza Caro Plus z 97 roku, mam następujący problem, po wymianie samo- regulatorów (bo przed tem klepały) silnik stracił na mocy i nie ma przyspieszenia
    Ma ktoś jakiś pomysł co robić dalej?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    ciśnienie było sprawdzane, poniżej 11 atmosfer nie zejdzie.
    Podejrzewamy że został przesunięty ząbek z rozrządu, czy to może być przyczyna?

    edit:
    czy pasek rozrządu musi być mocno naciągnięty tak aby sie nie uginał?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    Witam ponownie. Skumajcie motyw.
    Sprawdzony został ten rozrząd i jest wszystko ok.
    Ale najlepsze jest to że podczas dodawania gazu z wtrysku chlapie paliwo do filtra.. a z tego co mi wiadomo to powinno raczej gdzieś tam w tłoki i podejrzewam że właśnie coś z tym układem wtryskowym jest nie tak.. albo z komputerkiem.. jak myślcie??

    P.S jeżeli napisałem jakąś rzecz nie zgodną z prawdą to proszę mnie poprawić.. bo się nie znam serio za bardzo...
  • Moderator Samochody
    zwola1518 napisał:
    Witam ponownie. Skumajcie motyw.
    Sprawdzony został ten rozrząd i jest wszystko ok.
    Ale najlepsze jest to że podczas dodawania gazu z wtrysku chlapie paliwo do filtra.. a z tego co mi wiadomo to powinno raczej gdzieś tam w tłoki i podejrzewam że właśnie coś z tym układem wtryskowym jest nie tak.. albo z komputerkiem.. jak myślcie??

    P.S jeżeli napisałem jakąś rzecz nie zgodną z prawdą to proszę mnie poprawić.. bo się nie znam serio za bardzo...


    Albo zapchany wydech, albo podparte zawory ssące, cofa mieszankę do kolektora ssącego.
  • Użytkownik usunął konto