Witam mam dwa głosnik sharp 10cm 8 Ohm max 7 W wymontowane z radia sharpa czy moge z tego zrobic jakis malutki subwoofer. jesli tak to prosze o pomoc??
Dodano po 6 [minuty]:
mam głosniki kreatiwe 2.0 i do nich włsnie chce jakis mały soobwofer zrobic pomocy!!!
Człowiek się pyta o coś taniego do jak sądzę małych satelitek, a wy polecacie subwoofery przy których satelitek by nie było słychać.
Sam niedawno robiłem mały zestaw 2.1 wzmacniacz na satelitki po 6w na stronę i 15w na "suba".
Głośniki w sumie kosztowały mnie ok. 40zł z wysyłką, resztę miałem, poskładałem i powiem że jak na taką cenę to grają przyzwoicie, bo wiele od nich nie oczekiwałem.
Nie wydałem majątku, a mam zestaw do kompa, który nie brzmi najgorzej.
Ja nie należę do ludzi którzy próbują szpanować subwooferem 150W, że w domu szyby lecą.
Bo mało kto z nas tak słucha muzyki, ja przeważnie słucham muzyki przez słuchawki, a moje głośniczki służą mi tylko w weekendy, bo wtedy mam czas na słuchanie muzyki z kompa.
Wiec jak chcesz coś taniego to kup jakiś głośnik coby nie rozpadł się za chwilę i złóż na tym suba.
Bo nie trzeba przecież od razu nie wiadomo czego składać Pozdrawiam
A jakie głosniki mam kupic zeby zrobic cos taki soobwofer i ile litrow musi miec obudow?? Najlepiej jak by mi ktos podał jakis gotowy projekt TANI bo to co szukałem na tym forum to przekraczałao 200zł a ja chce własnie jakis mały zestaw do kompa złozyc:D
najlepszym rozwiązaniem będzie kupienie zastawu 2+1 bo robienie suba na głośniku 10 cm do tego jakiś mały wzmacniacz to sie porostu nie opłaca...
Ps. ja słucham muzyki z 2 subbasów na 15" i 4 nadstawek