Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pioneer DEH-P6000UB u-Dimension GLOW 4075 Dego PO-650

wigis 16 Sep 2008 23:44 2484 5
    wigis
    Level 10  
    Witam,

Mam maly problem, a dokladniej mowiac posiadam nastepujacy zestaw:
    -wzmacniacz u-Dimension GLOW 4075
    -glosniki przod Dego PO-650
    -sub RockforFosgate P2D212
    -radio Pioneer DEH-P6000UB
    -zasilanie do bagaznika przewod 20mm2
    -sygnalowki DLS-a
    -przewody do glosnikow z przodu DLS-a 2,5mm2

Wszystko pieknie czysto gra przy wylaczonym silniku, jednak po wlaczeniu zaplonu i uruchomieniu silnika pojawia sie straszne buczenie tak jakby od alternatora. Wczesniej mialem maly problem z masa przy wyjsciach RCA na radiu, spalila sie i polecono mi zeby poprostu odprowadzic ja do obudowy za pomoca krotkiego kabelka. Pomoglo i wszystko ladnie gralo przy wylaczonym silniku, jednak w czasie jazdy caly czas da sie slyszec buczenie.
    Prosilbym o pomoc, bo przy sluchaniu cicho muzyki strasznie to denerwuje. Czy to wina radia czy moze czegos innego ?
    Bardzo prosze o jakas rade.

P.S.
    Przy zasilaniu radia wrzucilem filtr przeciwzakloceniowy lecz nic to nie pomoglo. Jeszcze jak przez tydzien jezdzilem na glosnikach podpietych bezposrednio pod radio wszytko ladnie pieknie czysto gralo, jednak po przelaczeniu buczenie wrocilo.
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Trzeba po kolei eliminować "źródła" . Na początek podmień radio (najłatwiej) ,potem inne sygnałówki (zmiana położenia też wskazana) .

PS:Masz masę do wzmacniacza pobraną z aku ,czy z budy?
    wigis
    Level 10  
    Jesli chodzi o sygnalowki to sa na prawde dobrej jakosci ekranowane wiec raczej bym ich nie posadzal o te szumy, poza tym ida prawa strona samochodu a zasilanie lewa wiec nie ma mowy o zadnych zakloceniach spowodowanych bliskoscia przewodow zasilajacych.
    Jesli chodzi o mase to mam ja podpieta pod karoserie w barazniku.

A radio owszem sprobuje podmienic i zobaczymy jaki to da rezultat.
    williams
    Level 30  
    wigis wrote:

Jesli chodzi o mase to mam ja podpieta pod karoserie w barazniku.

spróbuj na "krótko" podpiąć zasialnie wzmacniacza bezpośrednio pod aku, nawet cienkim przewodem.
    Przy takim zestawiku, aż żal słuchać czegoś co nie jest muzyką :D
    slavwek.ie
    Level 34  
    Skoro jednostka główna to Pioneer, to spróbował bym trick z masą na rca
    wigis
    Level 10  
    Podpialem mase wzmacniacza bezposrednio do akumulatora i nic to nie zmienilo caly czas slychac te zaklocenia. Sprobuje jeszcze podmienic radio moze to rzeczywisce wina jednostki. Bo ostanio zbiera mi nawet zaklocenia podczas rozmowy przez komorka, jezeli ta znajduje sie w poblizu radia.

slavwek.ie wrote:
    Skoro jednostka główna to Pioneer, to spróbował bym trick z masą na rca

Trick z masa na RCA juz jest zastosowany bo bez niego byl jeszcze gorzej, nie dalo sie sluchac. Przy wylaczonym sliniku jest cichutenko zadndych szumow, tylko podczas jazdy tak sie dzieje.