Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Dziwny odgłos przy uruchamianiu komputera

17 Wrz 2008 14:37 1111 2
  • Poziom 11  
    Witam mam problem od pewnego czasu z zasilacza (przynajmniej tak mi sie wydaje )dochodzi dziwny syczenie przy wlanczaniu kompa .Komputer nie chce sie wlaczyc po kilku restartach komputer uruchamia sie normlanie dzwiek jednak pozostaje po upłuywie kilku godzin staje sie cichszy. Sprawdzilem zasilacz odpalilem go samego bez plyty glównej dzila normlanie podpiolem do niego cd rom i wszystko ok ale dla upewnienia wziolem od kumpla drugi zasilacz mocniejszy po podpieciu do plyty głownej jest ten sam dzwiek. Podpialem sama płyte głowna do zasilacza bez niczego i nadal jest ten dziek co moze byc przyczyna sadze ze cos jest z płyta głowna ale co ?
  • Poziom 43  
    Moga to byc cewki w ukladzie zasilania procesora , lub w samym zasilaczu.
    Cytat:
    nie chce sie wlaczyc po kilku restartach komputer uruchamia sie normlanie

    Sprawdz jak wyglada kondensatory na plycie glownej.
  • Poziom 11  
    kondensatory sprawdzilem nie sa napuchniete ani wylane co prawda plyta juz swoje lata ma (6 lat ) moze cos z prockiem bo zmienialem paste na procku i na plycie hmm?

    Dodano po 3 [godziny] 17 [minuty]:

    Jak jeszcze mozna sprawdzic czy kondensatory sa do wymiany ?? gdzies przeczytalem ze jezeli po 10 minutach od wlaczenia sa gorace to nalezy je wymienic ?