Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Prosz, dodaj wyj徠ek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzi瘯i temu, 瞠 ogl康asz reklamy, wspierasz portal i u篡tkownik闚.

P造ta g堯wna Gigabyte GA-K8nsc-939 i 30 sekundowy zwis na XP

17 Wrz 2008 19:25 1750 4
  • Poziom 12  
    Witam. Mam dziwny problem. Mam zainstalowanego XP (Professional z SP2) na dysku SATA Samsunga i wspomnianej w temacie p造cie g堯wnej (procek Athlon 3200 64, 2 GB ramu, reszta my郵 nieistotna). Podczas uruchamiania systemu wszystko staje na 30 sekund na logu XP, logo jest widoczne jakby przez mg喚 w tym czasie. Dalej wszystko dzia豉 jak najbardziej w porz康ku. Update biosu na najnowszy zrobiony, przejrzalem ustawienia biosu-wydaj si ok, system zainstalowany na "czystym" dysku po zdj璚iu partycji. Ma kto jaki pomys czemu tak jest?
  • Poziom 12  
    - zasilacz Chieftec GPS-350EB-101A
    - p造ta g堯wna Gaigabyte GA-k8NSC-939
    - procesor Athlon 3200+ 64
    - pami璚 2GB (w 4 ko軼iach)
    - dysk twardy SATA 160GB Samsung SP0812N
    - karta graficzna ATI Radeon HD 2600XT
    Zasilacz by kiedy inny (powiedzmy "no name" ;-)), nie by這 z nim problem闚 ale profilaktycznie zakupi貫m obecny. Wydaje mi si 瞠 co z tym dyskiem albo kontrolerem SATA bo jak zainstalowa貫m system na dysku ATA nie by這 tego problemu. Problem w podanym wy瞠j linku pojawia si zanim cokolwiek si wy鈍ietli na monitorze, u mnie w momencie uruchamiania logo startowego XP.

    zapomnia貫m dodac 瞠 na poprzednim zasilaczu by ten sam problem
  • Poziom 12  
    Pomog這. Wielkie dzi瘯i i pozdrawiam