Witam,
Po letniej burzy moja CA-10 odeszla w zaswiaty. Mam wiec okazje wymienic "bidulke" na Integre64.
Mam taki scenariusz:
Strefa "Glowna" z fizycznym "Wejscie/Wyjscie"
Strefa "Nocna" bez fizycznego "Wejscie/Wyjscie" zalaczana przez "OR" gdy strefa "Glowna" czuwa.
Pytanko: Jak zablokowac poszczegolene wejscia w strefie "Nocna"?
Mysle zrobic to tak:
1. Ustawic wejscia blokowane "blokowane przy braku wyjscia" w "Nocna"
2. Zrobic Wejscie zalaczane przez "Naruszenie wejscia" ustawione na "Wejscie/Wyjscie" strefy "Glowna"
3. W strefie "Nocna" wirtualne wejscie zalezne od Wyjscia z punktu 2. typu "Wyjscie/Wyjscie"
Pytanie czy to zadziala? Tz. zablokuja sie wejscia ze strefy "Nocna" jesli nie narusze "Wejscia/Wyjscia"?
Zabezpieczy wszystko jesli bede wychodzil z domu?
Czy nie wywola alarmow w czasie na wejscie?
Dom moj, system moj
wszystko tylko do uzytku wlasnego
Wiem ze trzeba poprostu zaprogramowac i sprawdzic czy zadziala
ale chcialem sie podzielic swoimi watpliwosciami, zapytac o rade bo jestem dopiero przed zdjeciem spalonej CA10 ze sciany.
Pozdrawiam,
Po letniej burzy moja CA-10 odeszla w zaswiaty. Mam wiec okazje wymienic "bidulke" na Integre64.

Mam taki scenariusz:
Strefa "Glowna" z fizycznym "Wejscie/Wyjscie"
Strefa "Nocna" bez fizycznego "Wejscie/Wyjscie" zalaczana przez "OR" gdy strefa "Glowna" czuwa.
Pytanko: Jak zablokowac poszczegolene wejscia w strefie "Nocna"?
Mysle zrobic to tak:
1. Ustawic wejscia blokowane "blokowane przy braku wyjscia" w "Nocna"
2. Zrobic Wejscie zalaczane przez "Naruszenie wejscia" ustawione na "Wejscie/Wyjscie" strefy "Glowna"
3. W strefie "Nocna" wirtualne wejscie zalezne od Wyjscia z punktu 2. typu "Wyjscie/Wyjscie"
Pytanie czy to zadziala? Tz. zablokuja sie wejscia ze strefy "Nocna" jesli nie narusze "Wejscia/Wyjscia"?
Zabezpieczy wszystko jesli bede wychodzil z domu?
Czy nie wywola alarmow w czasie na wejscie?
Dom moj, system moj

Wiem ze trzeba poprostu zaprogramowac i sprawdzic czy zadziala

Pozdrawiam,