Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

centralny zamek Opel Corsa B

Raat 22 Sep 2008 18:03 8004 14
Optex
    Raat
    Level 12  
    Witam,planuje kupić centralny zamek do Opla Corsy B 93,trzy drzwiówki i spróbować sam go zamontować.Mam jedno pytanie i jednąą prośbe;)Pytanie brzmi...jakie siłowniki kupić.Czytakie typowe do opla corsy,czy beda pasować jakieś inne,np.do Tigry.Prosiłbym najlepeij o linka z takimi siłownikami.Chce zeby zamek był na pilota.A prośbe mam taką...może ktoś ma jakieś pomoce jak zamontować zamki,albo troche mi opisze jak najszybciej to zrobic;)z gory dziekuje
  • Optex
    ROMAN1699
    Level 12  
    Kup kompletny zestaw z pilotem i trzema siłownikami plus okablowanie
    berlingo
    Level 22  
    żaden problem może lepiej kup alarm z centralnym zamkiem jedna kasa a masz alarm sam montarz siłowników to odkręcenie tapicerki oderwanie foli i przykrecenie siłowników. siłowniki łączysz mechanicznie z zapadkami zamka [dzyndzelki przy drzwiach ] w komplecie sa specjalne obejmy iwszystko łączysz okablowaniem w komplecie siłowniki uniwersane w komplecie oraz centrlka z prostych alarmów polecam np predator pozdrawiam
  • Optex
    autoas
    Level 42  
    Trzeba się tylko pobawić aby przepuścić kable przez te oryginalne przejściówki drzwiowe - trochę z tym problemu
    Radeon 24
    Level 24  
    Czasami jest tak, ze masz oryginalne wiazki fabryczne bez wyposazenia. Jesli tak jest to cale okablowanie czyli zejscie sie fabrycznych przewodow do silownikow, zasilanie centralki, sterowanie znajdziesz na boczku przy nogach pasazera pod plastikiem - taka czarna kostka na ogol wizolowana w wiazke.
    W drzwiach wteczas bedziesz sie tez tylko podpinal pod fabryczne okablowanie.

Pozdrawiam!
    User removed account
    User removed account  
    Raat
    Level 12  
    Sorry za linka...Kupiłem alarm z centralką.w Sobote montuje..ANpisze jak poszło;)Dzieki za wsazówki.Pozdrawiam

Dodano po 2 [godziny] 9 [minuty]:

Witam jeszcze raz.Powiedzcie mi jak ściagnąc tą korbke od szyby??
    berlingo
    Level 22  
    kolego cienkim płaskim śrubokrętem wypchnąc zawleczkę metalową miedzy korbką a tapicerką trochę wcisnąć tapicerkę koło korbki i wypchąc zawleczkę pozdrawiam
    Raat
    Level 12  
    witam.Dzisiaj zaczalem przygode z centralką.pociągnąłem całą instalacje.Zostało mi zamontowanie siłowników i umiejscowienie centralki no i podpięcie sie pod napięcie.Kupiłem do tego alarm i tak zacząłem sie zastanawiać..czy...moge zespokojem zająć sie do konca centralka a pozniej zacząć montowac alarm??centralka od alarmu jeest osobno
    Raat
    Level 12  
    witam.Załozyłem centralke i alarm.Wszystko działa Si,tylko mam jeden problem z syreną...podłączyłem ja tak jak było na schemacie...pod włącznik otwerania drzwi,pod mase i pod kabel z którego miał isć sygnał na syrene +.Jednak syrena nie wyje;(w ogole nie ma tam napiecia w tym kablu.Mozliwe ze centralka jest nie sprawna.Zeby w ogóle syrena spełniała jako tako swoja role podpiołem sie pod migacze.Ale dzwiek syrena wydaje tak jak migacze.Moze ktos mi podsunie jakis pomysł,bo ja juz wykorzystałem wszystko co mi przyszło do glowy
    przyjaciel
    Level 12  
    Pierwszy raz słyszę,żeby syrenkę pod włączniki drzwiowe dawać, coś poknociłeś, jeśli w syrence masz trzy przewody to jeden jest masa, drugi stały plus a trzeci wyzwalanie syrenki plusem, bywa czwarty wyzwalanie minusem, mówimy tu o syrenkach z własnym zasilaniem.
    Raat
    Level 12  
    sorry zle to napisałem;) a więc przy syrence sa dwa kable..jeden-Masowy a drugi przewód pod impuls plusa który pojawia się jak alarm jest aktywny i podłączyłem go według schematu do centralki i dupa impuls sie nie pojawia jak alarm jest aktywny.a z tymi drzwiami to nie ma nic wspólnego,sorry;)

Dodano po 6 [minuty]:

nie ma przy niej plusa stałego
    Grześkiewicz
    Level 13  
    Witam.
    Kiedy syrena się nie włącza? W momencie uzbrajania lub rozbrajania alarmu, czy nawet wtedy, gdy centralka al. wykryła intruza? To jest ważne, bo wiele takich centralek alarmowych posiada tzw. ciche uzbrajanie a wtedy syrena się nie odezwie (opcjonalnie). Jeśli syrena nie włącza się w żadnym wypadku to problem najprawdopodobniej tkwi w uszkodzonej centrali alarmowej, bądź samej syrenie jeśli nie była sprawdzana w ogóle "na sucho".
    Raat
    Level 12  
    syrena nie włącza sie w każdym przypadku nawet gdy wykryła intruza zaczynają tylko migać migacze i to wszystko.Sama syrena działa.Narazie zmostkowałem ją z migaczami i działa,ale dzwieki wydaje nie te co powinna,np. przy uzbrajaniu.Prawdopodobnie centralka jest trafiona
    przyjaciel
    Level 12  
    prawdopodobnie\jest programowana centralka albo ma zworkę lub pętlę do złączania głośnego trybu Tylko, że powinien wyć w momencie aktywacji alarmu. Sterowanie może być też masą.