Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung D900i, całkowity brak zasięgu (z każdej sieci)

agappe 24 Sep 2008 14:37 7116 5
    agappe
    Level 16  
    Witam. Mam problem z telefonem który podałem w temacie. Ogolnie chodzi o to, że telefon nie łapie zasięgu żadnej z sieci. Jest w erze ale to chyba nie ma znaczenia. Po wybraniu opcji szukaj sieci w celu wyszukania jakiejkolwiek sieci w zasięgu niewyświetla niczego. Mieszkam w mieście ;) zasięg na pewno jest. Problem jest z telefonem, mógł upaść na ziemie telefon nie jest mój i osoba która ma telefon nie wie czy to od upadku ... obiecałem że poszukam informacji ale niestety google nic niewie :( Telefon ma simlock i nikt nie majstrował niczego z softem. Da się wogóle coś z tym samemu zrobić ? czy tylko serwis?
    kubi_b
    Level 18  
    moze poprostu wystarczy styki poprawic po upadku ;)
    sprobowac nie zaszkodzi ;)
  • Helpful post
    palibrzuch
    Level 10  
    kolego raczej tylko serwis prawdopodobnie wywalil Ci sie eprom koszt wgrania go to 20zeta w Warszawie w KDT sam mialem taka sytuacje wlasnie w D900i wiem ze jest specjalny kod dzieki ktoremu eprom da sie wykasowac. Na jakims forum widzialem ze ten kod niby usuwa simlocka ale to nieprawda jedynie to czysci nam eprom dzieki czemu nie mamy pozniej zasiegu. A numer imei masz poprawny po wpisaniu *#06# czy sa same zera? Jesli zera to na bank byl wpisany ten kod

pozdro
    agappe
    Level 16  
    dzięki bardzo, o to chyba chodziło bo po wpisaniu są same zera ... ale jak to mógł być wpisany kod? Czemu się uszkodził ten eprom? mógł po upadku?
    pit08
    Level 28  
    Napewno nie po upadku, ktos zresetowal eeprom lub nieumiejetnie sciagnal simlocka.
    agappe
    Level 16  
    ok dzieki za odpowiedzi