Opis usterki po wykonaniu serwisu tego magnetowidu przez jakiś "zakład"
Po wymianie głowicy i silnika:
1. Naciąga brzeg taśmy, wciąga taśmę......
2. Sam się wyłącza i blokuje trzeba wówczas wyjąć kasetę.
3. Znika obraz i pojawia się dopiero po przewijaniu na podglądzie.
Na początek wyjąłem zasilacz, oczywiście zimne luty przy dwóch tranzystorach...zasilacz dość znacznie się grzeje......
ale działa, wrzuciłem pierwszą lepszą taśmę, chwilowe dropy, paski...jak to na starej kasecie lub na początku taśmy, przewinąłem dalej i dałem stopklatkę, trackingiem nie mogę ustawić idealnego obrazu.
Gdy daję play też obraz nie jest za stabilny.
Czy ktoś ma opis regulacji mechanizmu prowadzenia taśmy do w/w magnetowidu, ktoś wymienił głowicę, i przy okazji prawdopodobnie rozregulował mechanizm prowadzenia taśmy, lub go niedoregulował....
Nie pamiętam czy chodziło o Sony ale
OLDBOY coś takiego kiedyś rzucił na grupę.......
Po wymianie głowicy i silnika:
1. Naciąga brzeg taśmy, wciąga taśmę......
2. Sam się wyłącza i blokuje trzeba wówczas wyjąć kasetę.
3. Znika obraz i pojawia się dopiero po przewijaniu na podglądzie.
Na początek wyjąłem zasilacz, oczywiście zimne luty przy dwóch tranzystorach...zasilacz dość znacznie się grzeje......
ale działa, wrzuciłem pierwszą lepszą taśmę, chwilowe dropy, paski...jak to na starej kasecie lub na początku taśmy, przewinąłem dalej i dałem stopklatkę, trackingiem nie mogę ustawić idealnego obrazu.
Gdy daję play też obraz nie jest za stabilny.
Czy ktoś ma opis regulacji mechanizmu prowadzenia taśmy do w/w magnetowidu, ktoś wymienił głowicę, i przy okazji prawdopodobnie rozregulował mechanizm prowadzenia taśmy, lub go niedoregulował....
Nie pamiętam czy chodziło o Sony ale