Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

mp4 MULTIMEDIA PLAYER

26 Wrz 2008 04:33 4540 6
  • Poziom 20  
    Posiadam dwa urzadzenia MP4 jedno z nich startuje a drugie nie poniewarz ktos wsadzil lapki i oderwal (prawdopodobnie przy sciaganiu obudowy )czarna czesc jest to maly prostokacik z dwoma wyprowadzeniami symbolem "S4" nie przychodzi mi calkowicie nic do glowy ,ale moje przypuszczenia padaja ze to byla dioda .
    Czy moja diagnoza jest trafna?znalazlem w sieci cos z tymi oznaczeniami , ale nie wiem czy to to
    S4 1PS10SB63 Phi IA SOD882 Schottky barrier diode
    Ponizej zdjecie obu urzadzen.
    mp4 MULTIMEDIA PLAYER

    Dodam jeszcze ze przy zalaczonym wlaczniku po podlaczeniu probnika z jedna koncowka do + baterii a drugo do gornego wyprowadzenia zagubionego elementu probnik pokazuje rezystancje 0 drugie wyprowadzenie bylo podlaczone do wyjscia 4 mini usb przez element z napisem 2R2
    mp4 MULTIMEDIA PLAYER
  • Pomocny post
    Poziom 16  
    Możesz dać jakieś lepszej jakości zdjęcia :?:
    Ale podejrzewam że to była dioda Shottky zabezpieczająca przed odwrotnym napięciem na porcie USB. A rezystor 2R2 (2.2Ω) ogranicza prąd ładowania do wymaganych 500 mA.
  • Poziom 20  
    Zjecia trudno zrobic wszystko jest zminiaturyzowane
    to jaka diode mozna by tam wstawic o jakich parametrach
    Urzadzenie nie startuje poniewarz stan naladowania baterii wynosi 0.1v
    nie mozna jej naladowac poniewarz nie ma tej diody

    mp4 MULTIMEDIA PLAYER
    mp4 MULTIMEDIA PLAYER
  • Poziom 16  
    Prawdopodobnie jest to dioda albo kondensator. Sprawdź to za pomocą multimetru.
  • Poziom 20  
    sprawdzalem to dioda,
    uruchomilem urzadzenie niebieski ekran i nic tylko klepsydra caly czas nie startuje xp widzi ale nie mozna zainstalowac
  • Poziom 16  
    Wstaw tam na razie byle jaką diodę, aby naładować i zainstalować sprzęt w Windows, jak nie będzie widziało to spróbuj jakąś shottky o mnejszym spadku napięcia.
  • Poziom 20  
    arekadiusz napisał:
    sprawdzalem to dioda,
    uruchomilem urzadzenie niebieski ekran i nic tylko klepsydra caly czas nie startuje xp widzi ale nie mozna zainstalowac



    Tak tez zrobilem , wczesniej tez byl taki sam problem i dlatego ktos to rozbieral odsuwajac obudowe urwal diode ,pozniej zdarowal to mi mowiac ze nie dziala .