Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

instalacja II generacji z centralka lovato-znikajaca beznyna

26 Sep 2008 19:39 2654 6
    User removed account
    User removed account  
    djmarcin16
    Level 12  
    II generacja sama się nie przełączy bo niema czujnika ciśnienia gazu a jakie to auto i czy szarpie jak się zachowuje na gazie
    User removed account
    User removed account  
    emeryt2
    Level 42  
    Sprawdz powrót benzyny, może gubić, a za tobą ścieżka lontowa.
    kazkaz
    Level 12  
    witam post stary ale moze ktos go jeszcze kiedys przeczyta .otoz ja dowiedzialem sie ze w niektorych samochodach gdzie wystepuje odczyt zuzycia paliwa bedacego w baku za pomoca czestotliwosci pracy wtryskiwaczy (czyli nie ma plywaka w zbiorniku paliwa)montuje sie jakis symulator zuzycia paliwa i dlatego jadac na lpg ma sie wrazenie jakby z baku znikala benia.jedyna kontrola stanu beni w baku jest dotankowanie beni po czym przelaczajac na gaz i jezdzac samochodem znowu znika benia z baku i tak w kolko (po pewnym czasie moze sie okazac ze tankujac po 5 litrow beni i jezdzac na lpg uzbierasz caly bak benzyny ).tak powiedzial mi gazownik ale czy to prawda tego ja nie wiem .
    razmus
    Level 12  
    Mniej więcej prawda np.tak jest w Citroenie Berlingo 1.4,ale nie w Fiacie Palio.
    syriuszblack
    Level 22  
    Mam w Nubirze 1 ten sam problem, ale tutaj chyba jest pływak. Musze sprawdzić powrót, ale czy nie lepiej odciąć dopływ prący do pompy paliwa?