Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Laptop MITAC 8640 zasilanie?

wieslaw99 29 Wrz 2008 23:13 1173 2
  • #1 29 Wrz 2008 23:13
    wieslaw99
    Poziom 23  

    Witam mam przed sobą lapka MITAC 8640 który ma problem z odpalaniem po wciśnięciu power rusza wentylator procka i drugi chłodzący
    całą płytę po około 5 sekundach wyłącza się chłodzenie procka zaś 2 wentylator pracuje jeszcze przez około 15 sekund po tym czasie komp się wyłącza ale gdy jest zasilacz podłączony to po takim wyłączeniu pali się cały czas dioda informująca o podłączeniu zasilacza dopiero po przytrzymaniu pawer dioda wygasa,nadmienię że na ekranie kompletnie nic się nie dzieje nie mignie nie podświetli się ani nic z tych rzeczy żadnych oznak życia.Może ktoś z kolegów miał podobny przypadek w tym modelu,acha jeszcze jedno zauważyłem po rozkręceniu i i kilku próbach załączenia nadmierne grzanie się układu o symbolu 2SAT2951 pin8 co to jest za układ i jaką role pełni bo nie mam go u siebie w katalogu,bardzo proszę o jakieś wskazówki.

    0 2
  • #2 30 Wrz 2008 19:02
    ajus3
    Poziom 13  

    Monitor jest sprawny? Jeżeli monitor jest sprawny to może być problem z pamięcią RAM lub płytą główną.

    0
  • #3 01 Paź 2008 00:45
    wieslaw99
    Poziom 23  

    Udało mi się go kilka razy odpalić ale wystarczyło ruszyć matrycą obraz się przycinał i nic nie można było zrobić a następne uruchomienie było nie możliwe tzn.czarna matryca, za którymś razem znowu pojawił się obraz i tak samo jak wcześniej,taśmy sprawdzałem teoretycznie wszystko OK. więc gdzie tkwi haczyk :shii:

    0