Zgadzam się . Nie to jest ładne co ładne ale co się komu podoba
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereQuote:a ta ektronika podnosnika to nic innego jak stara obrotnica od anteny satelitarnei podlaczona do dzwigni
justin19 wrote:Prędkość max. to w granicach 25-30km/h (zależy od ustawienia pompy paliwa). Pozdrawiam![]()
ps. Takiego tuningu silnika nie przewiduję...
gromleon wrote:ciekawy pomysł ale bez elektroniki to ty nie wysterujesz płynnie np sprzęgła a tu nie może być tylko włącz i wyłącz bo to bez sensu , i wogóle będzie to bardzo bardzo skomplikowane.
gromleon wrote:to jak tak mówisz to spróbuj łagodnie ruszyć na takim czymś ciekawe czy się da . Kolego bądź że poważny, stąd ta elektronika potrzebna. co do reszty to się zgadzam .
Ciekawe jak zrobisz ten gaz na potencjometrze bez elektroniki i albo regulacja podnośnika ze zmienną prędkością obrotową ? Tylko co ma prędkość w tym całym urządzeniu.
gromleon wrote:Tylko do sterowania silnikiem krokowym jest potrzebna elektronika. Co do siłownika na sprzęgle nie ruszusz płynnie zresztą sam się przekonasz , również o tym jak się pięknie będzie sprzęgło paliło. Pozatym zmienna prędkość obrotowa nie będzie miała wpływy na szybkośc podnoszenia a tylko na szybkośc ruchu dźwigni sterującej , szybkość podnoszenia jest regulowana inaczej w tym podnośniku i raczej jest stała nie będziesz miał na nią wpływu, chyba że dodasz gazu.
gromleon wrote:Już tłumaczę ze sprzęgłem zauważ że nie ma układu , przynajmniej ja nie widziałem żeby sprzęgło było sterowane tak jak chcesz czyli włacz i wyłącz zawsze pozostaje noga operatora chyba że to skrzynia automatyczna ale to inna para kaloszy. Sam prześledź ruch nogi na sprzęgle zauważ że tak, puszczasz trochę potem zwalniasz ruch i jak zaczynasz ruszać znowu puszczasz gwałtowniej nogę na sprzęgle ale i tak cały ten ruch zależy od biegu itd, przemyśl to . jeśli zrobisz to tak jak chcesz to siłownik bedzie się cofał ze stałą prędkością a pod obciążeniem sprzęgło będzie się palić. Taka moja teoria.
C-360 też ma płynna regulację podnośnika.
gromleon wrote:A jeśli pomocnicze to inna sprawa ale sam zauważysz że to nie jest to co noga. Może być sterowane hydraulicznie ale i tak sterowane nadal nogą wg uznania kierowcy . A co do przypadku który podajesz że włączasz sprzęgło i robisz coś przy WOM-ie lepiej i bezpieczniej jest zawsze wyłaczyć WOM lub nawet zgasić silnik.