Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Xsara 1,9 TD 99r. - problem z elektryką

apepol 05 Oct 2008 10:50 3891 2
    apepol
    Level 11  
    Mam poważny problem z elektryką, a w zasadzie kilka problemów, które zaczęły sie od problemów z centralnym zamkiem, czy może ktoś mi pomóc? podejrzewam ze te wszystkie problemy sa ze sobą jakoś powiązane, oto lista:
    - centralny zamek sam sie otwiera, po przekręceniu zamka centralny zamyka wszystkie drzwi po czym po pewnym czasie sam je otwiera
    - nie działa podświetlenie zegarka - tylko zegarka
    - nie działa elektryczna szyba w drzwiach kierowcy - przycisk otwierania sprawny
    - nie działa światło w kabinie przy otwieraniu drzwi od kierowcy
    - nie działa brzęczek pozostawionych świateł i kluczyka w stacyjce przy otwartych drzwiach kierowcy
    - przy otwartych drzwiach kierowcy nie da sie odpalić auta - słychać sygnał i świeci sie kontrolka immo. (po zamknięciu immo rozpoznaje kluczyk)
    - nie ma dźwięku w głośnikach (radio działa prawidłowo - przy włączaniu radia słychać strzał w głośnikach)
    - przy otwartych drzwiach i włączonym kierunkowskazie miga światło w kabinie

jak widać problem raczej poważny i nie wiem co mam z nim zrobić
    może ktoś sie juz spotkał z czymś takim? i wie jak naprawić usterkę?
    carrot
    Moderator of Cars
    Wiązka pomiędzy drzwiami kierowcy i słupkiem, zapewne się przełamała
    matias654
    Level 8  
    Witam,

mam też problem z centralnym zamkiem. Po przekręceniu kluczykiem sam zamyka i natychmiast otwiera ( od strony pasażera ). Jeżeli przekręcam od strony kierowcy to zamek działa manualnie. Nie słychać żeby cokolwiek otwierał lub zamykał oprócz tych drzwi kierowcy.

Wymieniłem już zamek ale to nic nie dało.

Czy ktoś ma pomysł jak to naprawić??

Jak sprawdzić który przewód w wiązce może nie łączyć ?
    Może miernikiem sprawdzić czy poszczególne przewody w wiązce przewodzą prąd? Styknąć bezpiecznik od centralnego i kolejno dotykać przewodów???