Mam poważny problem z elektryką, a w zasadzie kilka problemów, które zaczęły sie od problemów z centralnym zamkiem, czy może ktoś mi pomóc? podejrzewam ze te wszystkie problemy sa ze sobą jakoś powiązane, oto lista:
- centralny zamek sam sie otwiera, po przekręceniu zamka centralny zamyka wszystkie drzwi po czym po pewnym czasie sam je otwiera
- nie działa podświetlenie zegarka - tylko zegarka
- nie działa elektryczna szyba w drzwiach kierowcy - przycisk otwierania sprawny
- nie działa światło w kabinie przy otwieraniu drzwi od kierowcy
- nie działa brzęczek pozostawionych świateł i kluczyka w stacyjce przy otwartych drzwiach kierowcy
- przy otwartych drzwiach kierowcy nie da sie odpalić auta - słychać sygnał i świeci sie kontrolka immo. (po zamknięciu immo rozpoznaje kluczyk)
- nie ma dźwięku w głośnikach (radio działa prawidłowo - przy włączaniu radia słychać strzał w głośnikach)
- przy otwartych drzwiach i włączonym kierunkowskazie miga światło w kabinie
jak widać problem raczej poważny i nie wiem co mam z nim zrobić
może ktoś sie juz spotkał z czymś takim? i wie jak naprawić usterkę?
- centralny zamek sam sie otwiera, po przekręceniu zamka centralny zamyka wszystkie drzwi po czym po pewnym czasie sam je otwiera
- nie działa podświetlenie zegarka - tylko zegarka
- nie działa elektryczna szyba w drzwiach kierowcy - przycisk otwierania sprawny
- nie działa światło w kabinie przy otwieraniu drzwi od kierowcy
- nie działa brzęczek pozostawionych świateł i kluczyka w stacyjce przy otwartych drzwiach kierowcy
- przy otwartych drzwiach kierowcy nie da sie odpalić auta - słychać sygnał i świeci sie kontrolka immo. (po zamknięciu immo rozpoznaje kluczyk)
- nie ma dźwięku w głośnikach (radio działa prawidłowo - przy włączaniu radia słychać strzał w głośnikach)
- przy otwartych drzwiach i włączonym kierunkowskazie miga światło w kabinie
jak widać problem raczej poważny i nie wiem co mam z nim zrobić
może ktoś sie juz spotkał z czymś takim? i wie jak naprawić usterkę?