Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fujitsu Siemens Amilo Pi 1536 -problem z klawiaturą.

mazibakus 05 Oct 2008 14:17 2913 5
    mazibakus
    Level 10  
    Witam wszystkich ;]
    Mam problem z laptopem firmy fujitsu siemens Amilo Pi 1536, rozkrecilem obudowe aby dostac sie do klawiatury ale nic z tego nie wyszlo zastrzaski ktore trzymaja gorne czesc laptopa trzymaluy sie jeszcze na jakis srubkach. Klawiature chciałem wyjac aby ją przeczyscic poniewaz juz swoje przeszla.
    Zwiedzilem pół internetu w poszukiwaniu rozwiązania na moj problem ale nic konkretnego nie znalazłem, moze za slabo szukałem.
    Chciałbym aby ktos zamiescił wraaz ze zdjęciami sposob w jaki mam to zrobić. Z góry dziękuje.
    satgal
    Level 40  
    Klawiaturę trzyma jedna śruba od spodu wyraznie oznaczona strzałką K/B a od strony klawiatury zatrzaski przy klawiszach, F1, F8, Num Lock oraz po środku na bokach. Jest to niezły notebook z wymienną grafiką w zależności od potrzeb można stosować ATI X700 X1400 itd. oraz procesory Centrino DUO z większym cashe. Sam taki mam i sporo części wymiennych do niego,
    nowe aku. klawiatury i grafiki.
    mazibakus
    Level 10  
    Problem polega jeszcze na tym, ze nie mogę dostać się do klawiatury ponieważ nie mogę zdjąć górnej części obudowy, wszystkie zatrzaski i śrubki odkręciłem a tutaj dalej cos trzymaj górną część a nie chciałem sie siłować bo wiadomo jakie to jest delikatne.
    Satgal pomóż proszę, przepraszam ze wcześniej nie odpisałem.
    satgal
    Level 40  
    Klawiaturę tak jak pisałem trzyma jedna śruba oraz zatrzaski pisałem nawet gdzie są, po co rozbierasz go inaczej bo bez wyjęcia najpierw klawiatury go nie rozbierzesz. Nie raz trudno ją wyjąć jak się wylało coś na nią mocno osłodzonego, po prostu się przykleiła.
    mazibakus
    Level 10  
    Chciałem sie tylko upewnić czy dobrze zrozumiałem, dzisiaj po pracy zaczne się bawic to wieczorkiem napisze czy sie udało. Dziękuje bardzo Setgal jeśteś wielki;]
    mazibakus
    Level 10  
    klawiatura wyciągnieta bez problemowo, juz przezyla kąpiel z ludwikiem. Dziala pięknie i wyglada jak nowa:]
    Setgal dzięki za pomoc masz pktcika ode mnie;]