Sprawa jest dla mnie dość dziwna bo piec przez ostatnie kilka sezonów działał bez zarzutu. Dopiero po włączeniu we wrześniu okazało się, że grzeje tylko do 40 stopni, c.wu. funkconuje normalnie. Od ostatniego sezonu nikt nic nie zmieniał, w lecie kilka razy brakowało zasilania i tyle. Nie mam pojęcia jak to mogło się przestawić. W instrukcji wyczytałem, że zakres 25-40 stopni występuje przy ogrzewaniu podłogowym. Nie wyczytałem niestety nigdzie jak to przestawić. Piec działa normalnie tyle, że po osiagnięciu 43 stopni wyłącza się a jak woda ostygnie włącza się ponownie. Nie sądzę, żeby to zmienić należy modyfikować moc kotła lub używać jakiś specjalnych przyrządów. Nie mam zamiaru oczywiście robić czegoś co mogłoby zagrażać bezpieczeństwu. Wolałbym jednak uniknąć kosztownej wizyty serwisanta jeżeli można by to zrobić samemu.
Dodano po 2 [godziny] 4 [minuty]: mirrzo wrote: Oto odpowiedź, która powinna Ciebie usatysfakcjonować:
jest to wszystko opisane w instrukcji obsługi. Musisz sie dobrze w to wczytać i ...
Powodzenia
Zgodnie z radą przeczytałem dokładnie instrukcję i w opisie urządzenia znalazłem - ..."Kocioł może współpracować z systemem ogrzewania podłogowego. Dostosowanie do tego systemu dokonuje AUTORYZOWANY SERWIS FIRMOWY poprzez odpowiednie przestawienie zworki w panelu sterowania."... Tymczasem nikt nie przestawiał żadnej zworki w panelu sterowania. Więc nie rozumiem jak to mogło sie stać. Czyżby panel sterowania ma usterkę? Wiem, że jest bardzo drogi i to mnie wcale nie cieszy.