Witam zakupiłem silnik od Passata B5 98r 1.8 20v kod silnika ADR, z sterownikiem i instalacją.
Będę chciał go założyć do Passata B3 a był VR6, tylko mam problem ponieważ dowiedziałem się za późno że te wszystkie passaty mają wbudowany immobiliser.
I z tąd pytanie jak można go obejść na schemacie nic nie widzę odnośnie immo.
Prawdopodobnie brakuje mi jednej wiązki od wyboru kolektora krótkiego na długi.
Gdzie ona idzie bo chyba nie z wiązką sterownika, pewnie od świateł tak ??.
Zostały mi 3 wtyczki, jedna okrągła 2 pinowa takie jak w audi przy bezpiecznikach
dwie 4 - pinowa i 3 pinowa, podejrzewam że skrzynia biegów prędkościomierz i wsteczny.
W stronę przepływki idą dwie wtyczki jedna 3 piny druga 2 piny,podejrzewam że 3 pinowa to przepływka a 2 to czujnik temperatury powietrza
, przepływki nie mam muszę kupić ale gość nie zna jej nr.
Jeśli ktoś by miał podobny sterownik mógł by mi podpowiedzieć jaka przepływka będę bardzo wdzięczny.
Jeśli się mylę proszę mnie poprawić z wtyczkami.
A co z tym immo.
Porobiłem trochę zdjęć żeby było coś widać.
Dziękuje za każdą pomoc.

Będę chciał go założyć do Passata B3 a był VR6, tylko mam problem ponieważ dowiedziałem się za późno że te wszystkie passaty mają wbudowany immobiliser.
I z tąd pytanie jak można go obejść na schemacie nic nie widzę odnośnie immo.

Prawdopodobnie brakuje mi jednej wiązki od wyboru kolektora krótkiego na długi.
Gdzie ona idzie bo chyba nie z wiązką sterownika, pewnie od świateł tak ??.

Zostały mi 3 wtyczki, jedna okrągła 2 pinowa takie jak w audi przy bezpiecznikach

dwie 4 - pinowa i 3 pinowa, podejrzewam że skrzynia biegów prędkościomierz i wsteczny.

W stronę przepływki idą dwie wtyczki jedna 3 piny druga 2 piny,podejrzewam że 3 pinowa to przepływka a 2 to czujnik temperatury powietrza

, przepływki nie mam muszę kupić ale gość nie zna jej nr.
Jeśli ktoś by miał podobny sterownik mógł by mi podpowiedzieć jaka przepływka będę bardzo wdzięczny.
Jeśli się mylę proszę mnie poprawić z wtyczkami.
A co z tym immo.
Porobiłem trochę zdjęć żeby było coś widać.
Dziękuje za każdą pomoc.