Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nokia N73, lampa b³yskowa ¶wieci

MisiekGSM 08 Oct 2008 09:46 3867 6
    MisiekGSM
    Level 10  
    Witam, dostalem przed chwileczka nokie N73 problem jest takie ze lampa b³yskowa po wy³±czeniu aparatu czy jego zasunieciu ca³y czas ¶wieci?? Wiem ze pewnie na poczatek to oprogramowanie pasowa³o by zmieni ale narazei niezabieram sie za to bo widze ze klient ma jakies info na telefonie.. jest cos od czego mozna zaczac??
    [28-30.06.2022, targi] PowerUP EXPO 2022 - zasilanie w elektronice. Zarejestruj siê za darmo
    kubi_b
    Level 18  
    tak
    sprawdz czy tell byl zalany
    jesli byl to moze kompanie pomoze
    MisiekGSM
    Level 10  
    tel jest faktycznie po zalaniu juz p³yte wyczy¶ci³em i sobie schnie zobaczymy jak wyschnie co z tego bedzie.
    MisiekGSM
    Level 10  
    Po d³ugim czasie i skutecznym czyszczeniu telefon smiga;]
    kilerek_2007
    Level 11  
    a powiedzcie mi panowie czy n95 po zalaniu te¿ moze dzia³aæ tzn czy jest mozliwo¶c naprawy? bo nikt tego nie chce zrobic a dodam ¿e tel moczy³ sie z 5 minut w basenie...
    pozdrawiam:)
    Adrian_1591
    Level 28  
    A mogliby¶cie mi powiedzieæ w jaki sposób jest przeprowadzana taka kapiel czyszcz±ca? Wod± destylowana czy jak ,bo jestem jaskrawo zielony i nie mam pojêcia :/
    eslodowy
    Level 31  
    Czy¶ci siê w wanience ultrad¼wiêkowej, te co s± na alledrogo to takie hobbystyczne, bardziej profesjonalne kosztuj± sporo i robi je firma np. ultron. Zasada dzia³ania jest taka sama, ciecz w wannie jest wprawiana w drgania za pomoc± ultrad¼wiêków, dziêki czemu wyp³ukuje siê brud, osad, pozosta³o¶ci lutownicze spod uk³adów na p³ycie g³ównej. Do mycia stosuje siê najczê¶ciej alkohol - izopropanol, z uwagi ¿e szybko odparowuje. Zale¿nie od zabrudzenia, elementu jaki chcemy/ i z czego chcemy wyczy¶ciæ mo¿na wlaæ wszystko. Tylko do telefonów i p³yt zasadniczo stosuje siê izopropanol. Pó¼niej trzeba p³ytkê dobrze wysuszyæ. Trzeba pamiêtaæ, ¿e pewne p³yty g³ówne, maj± bardzo czu³e elementy, na wilgoæ, np mikrofon cyfrowy i takie mycie zazwyczaj koñczy jego ¿ywot.