Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

passat tdi problem z centralnym zamkiem i oświetleniem

piotr01560 10 Oct 2008 04:59 2662 4
    piotr01560
    Level 9  
    kupiłem passata tdi 1.9 98r. nie działa centralny zamek w drzwiach. Po przekręceniu kluczyka w drzwiach reaguje tylko centralny z bagażnika. Nie działa podświetlenie wnętrza auta tylko podświetla schowek. Następny problem to zablokowane lewe tylne drzwi. Rozebrałem te drzwi od wewnątrz i próbowałem otworzyć je od środka. Ani drgną. Proszę o szybką i fachową radę. Do usłyszenia.
    marek.autoelek
    Level 12  
    Może być problem z modułem komfortu, w końcu jego umiejscowienie mu niezbyt służy - pod nogami kierowcy (a szczególnie zimą mu mokro, bo śniegu się trochę do auta wnosi :)) - najlepiej podepnij pod VASa (ew. VAGa), sprawdź czy jest komunikacja z modułem komfortu, jeśli nie to sprawdź zasilania na wtyczce, a jeśli tak to odczytaj błedy - powinny conieco wyjaśnić.
    Oczywiście nie wspominam o tym żeby zacząć od sprawdzenia bezpieczników, bo wierzę że je sprawdziłeś
    Pozdrawiam
    piotr01560
    Level 9  
    Jeśli możesz to pokarz mi dokładnie gdzie to jest (bezpieczniki dobre). Jestem w Szkocji i warsztaty sa tutaj bardzo drogie. Musze to naprawić. Dzięki za informacje.
    marek.autoelek
    Level 12  
    Czytaj ze zrozumieniem - tak jak napisałem wcześniej - moduł komfortu znajduje się pod nogami kierowcy, a dokładniej w plastikowej puszcze pod wykładziną.
    mc-giwer
    Level 10  
    Niestety problemy z zamkami w passatach to dość częsta bolączka, i dość często problem tkwi w zimnych lutach zamka jak i mikrostyków zamka. Osobiście proponuję rozebrać zamki i poprawić luty i sprawdzić mikrostyki zamka. A tutaj masz strone z dokładnymi zdięciami i opisem (w języku angielskim) jak to zrobić. http://www.taligentx.com/passat/maintenance/doorlockmechanism/
    Pozdrawiam