Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Cyfrowy Polsat nie mozna ustawic.

maciej06 10 Paź 2008 19:02 8563 10
  • #1 10 Paź 2008 19:02
    maciej06
    Poziom 9  

    jak juz wczesniej pisalem mam problem z odbiorem polsatu,na 12188/V nie mozna zlapac sygnalu.przez pierwszy msc wszystko bylo a od 4msc nie ma nic.przyjechal spec od ustawiania satelity i usatwil tylko na 12418/V ale nie ma tam zadnego programu z polsatu (brak sygnalu).rece opadaja a za tv trzeba placic.
    tuner echostar dsb-717,czasza oryginalna polsat

    0 10
  • #2 10 Paź 2008 20:13
    KIEROWCA_VW
    Poziom 35  

    Witam
    należy rozumieć, że od 4 miesięcy nic nie działa?

    0
  • #3 10 Paź 2008 21:52
    maciej06
    Poziom 9  

    ostatnio tylko tvn,tvn7,viva...
    discowery,polsaty,animal,axn itp nie dzialaja -brak sygnalu

    Dodano po 1 [godziny] 34 [minuty]:

    sprawdzalem u znajomego ktory ma polsat i nie bylo sygnalu na moim tunerze.sprawdzalem na ustawieniach fabrycznych

    0
  • #4 10 Paź 2008 22:11
    jurek849
    Poziom 16  

    spróbuj zresetować dekoder poprzez wyłączenie dekodera z sieci 220V. Ewentualnie w menu wejdz na "ustawienia fabryczne" i naciśnij OK..Polsat można odbierać 11159/V,
    12188/V, 12284/H.

    1
  • #5 11 Paź 2008 07:49
    widock
    Poziom 21  

    Podmień konwenter na inny - ostatnio miałem taki przypadek że nie było części programów z paczki cyfrowego polsatu.

    0
  • #6 11 Paź 2008 14:15
    maciej06
    Poziom 9  

    11159/V - brak sygnalu
    12188/V - brak sygnalu
    12284/H - dziala,wszytko dziala,troche pomieszalem w ustawieniach i wszystko jest
    jurek849 wielkie dzieki

    ps.dzialalo przez godzine i znowu mam brak sygnalu.zadzwonilem do biura obslogi.mam poczekac jak dekoder sciagnie nowe oprogramowanie,jesli to nic nie da to autoryzowany serwis:cry:

    0
  • #7 11 Paź 2008 17:12
    krisloose
    Poziom 2  

    Ja tez mam taki problem od 3-4 dni na wszystkich programach pisze brak sygnalu i rzeczywiscie nie bo sprawdzalem w menu i ani na gornym ani na dolnym pasku nie ma sygnalu..;/ Jak ktos cos wie na ten tamat niech pomoze

    0
  • #8 11 Paź 2008 22:01
    bokun
    Poziom 9  

    Witam
    Na POLSACIE kilka kanałów zmieniło częstotliwość ale już pnad miesiąc temu.
    maciej06 jak ci odbierze nowe oprogramowanie skoro nie masz sygnału, w twiom jak i krisloose przypadku nawala tuner lub konwerter.
    Tuner można sprawdzić u znajomego z anteną, lub jeżeli posiadacie multimetr pomierzyć naoięcia wychodzące do zasilania konwertera (gniazdo antenowe).

    0
  • #9 12 Paź 2008 09:07
    krisloose
    Poziom 2  

    sprawdzalem u znajomego i gorny pasek pokazuje 43% na 12188V. Ale dolny nic, probowalem krecic antena ale ani drgną. :( I jeszcze konkretne pytanie dlaczego nie mam ani 1% na gornym pasku?

    0
  • #10 12 Paź 2008 10:40
    ansat
    Poziom 25  

    Antena nie jest ustawiona na satelitę, żle zarobione wtyki F,coś na drodze antena satelita. Poproś o pomoc bardziej doswiadczoną osobę.

    0
  • #11 12 Paź 2008 15:26
    krisloose
    Poziom 2  

    Problem rozwiazany!!! Kabel był walnięty.. Pozdro i dzienx za porady

    0