Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

nie chodzi radio na wszystkie głośniki , radio marki Audi

KAMELEON10 12 Paź 2008 11:14 3382 1
  • #1 12 Paź 2008 11:14
    KAMELEON10
    Poziom 1  

    Mam radio Audi chorus zamontowałem do Audi A6 z systemem boss i radio gra na głośniku od telefonu jak zrobić aby grały wszystkie głośniki.:cry:

  • #2 06 Sty 2009 18:33
    krzysieksa
    Poziom 10  

    KAMELEON10 napisał:
    Mam radio Audi chorus zamontowałem do Audi A6 z systemem boss i radio gra na głośniku od telefonu jak zrobić aby grały wszystkie głośniki.:cry:


    Problem tkwi w tym, że system BOSE jest zestawem aktywnym, podłaczając Chorusa z właczonym systemem BOSE żaden głośnik nie będzie grał, musisz sięgnać po VAG-COMa i przekodować radio tzn wyąłczyć system BOSE wtedy zaczną grać przednie głośniki. Aby grały tylne głośniki, musi być do nich podpięty wzmacniacz fabryczny lub nie fabryczny :)

    Przy aktywnym trybie BOSE wszystkie głośniki do "grania" potrzebują dwu oryginalnych wzmacniaczy lub jednego 4 kanałowego.

    Bez wzmacniaczy z włączonym trybem BOSE nie będzie dźwięku.
    Po wyłączeniu trybu BOSE dźwięk pojawi się jedynie w przednich głośnikach, chyba wszystkie fabryczne radia Audi mają tylko dwa kanały (przednie) zasilane z radia a dwa ze wzmacniacza (tylne)

    Posiadam A6, fabrycznie 9 głośników, radio Concert, po wymianie radia przestał grać fabryczny subwoofer oraz 4 tylne głośniki. Pojechałem tam gdzie montują car audio, jakąś puszke zamontowali i znowu gra 9 głośników już nie pod nieoryginalnym radiem :)

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME