Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Laguna 1.8RT silnik nie odpala pomocy:(

bielawka126 12 Paź 2008 17:49 5412 5
  • #1 12 Paź 2008 17:49
    bielawka126
    Poziom 9  

    Witam jestem nowy.Mam problem z silnikiem,mianowicie nie mogę go włączyć.Paliwo dochodzi do cylindrów,iskra także jest,a autko jak nie chodziło tak nie chodzi.
    Swiece zapłonowe nowe,przewody też.Cewka wyczyszczona.
    Gdy mam wyjęte świece i kręci się silnikiem,to widać jak wylatuje dużo paliwa z otworów świecowych.
    Moje pytanie czy może dostawać za dużą dawkę paliwa,i cały czas go zalewa?A może immo blokuje?Wcześniej ciężko odpalało i dławiło się na niskich obrotach,przy dodawaniu gazu.

    0 5
  • #2 12 Paź 2008 23:18
    cardiag
    Poziom 30  

    sprawdź w takim razie czujnik temp. (wtrysku) ale niesądzę by nie palił, bo lagunki palą bez niego. Sprawdź jak duża jest iskra. Jakie też ciśnienie paliwa.

    0
  • #3 13 Paź 2008 00:49
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Jak napisał kolega wyżej, jak nic nie znajdziesz zrób test z samostartem, będzie wiadomo czego mu brakuje.

    0
  • #4 13 Paź 2008 09:24
    carrot
    Moderator Samochody

    Miałem taki przypadek w meganie 1,6 8V, czujnik temp cieczy przegnił :D i robił zwarcie do masy, po 3 sek kręcenia rozrusznikiem z świec kapało

    0
  • #5 14 Paź 2008 23:17
    bielawka126
    Poziom 9  

    dziękuję za podpowiedzi koledzy.Wyciągnołem dziś kostki z trzech czujników(temp.cieczy,poziomu oleju...) i auto zaczęło chodzić zobaczymy jak będzie się zachowywał w trasie.mam nadzieję,ze dobrze

    1
  • #6 19 Paź 2008 12:51
    bielawka126
    Poziom 9  

    przyczyna:czujnik temperatury wody.po odłączeniu kostki i zmiany czyjnika na nowy auto jak nowe.Dziękuje za podpowiedzi

    0