Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polsat cyfrowy problem zdekoderem ECHOSTAR DSD 616

13 Paź 2008 15:18 4109 4
  • Poziom 2  
    Cześć mam problem z dekoderem polsatu ECHOSTAR DSD 616 , po wciśnięciu przycisku ustawienia fabryczne nie ma polskich kanałów ustawiłam wszystkie parametry tak jak są zalecane a programy dalej nie działają. Mieszkam w Niemczech czy tu potrzebne są inne parametry ?[/GVideo]
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 24  
    a karta jest aktywna?
  • Poziom 2  
    Tak przedtem wszystko dobrze działało mam nową karte.

    Dodano po 6 [minuty]:

    Teraz na telewizorze jest napis usługa niedostępna przez chwile polsat działał a teraz nie ma żadnego polsatowskiego kanału.
  • Poziom 24  
    "Platforma Cyfrowy Polsat postanowiła zareagować na pojawiające się coraz częściej sygnały od abonentów, które dotyczą problemów z aktywacją nowych kart. Z myślą o ułatwieniu i przyśpieszeniu tego procesu została uruchomiona możliwość aktywacji karty poprzez infolinię.

    Aby aktywować kartę należy sprawdzić wersję oprogramowania dekodera. Wersja inna niż: 1.3 POLSAT-120P - aktualizuj oprogramowanie, następnym krokiem jest zatelefonowanie pod numer 0 801 08 05 08 lub z telefonów komórkowych na numer 222 444 666. Po połączeniu trzeba wskazać opcję numer 1 (aktywacja karty) i z klawiatury wybrać numer nowej karty. Aktywacja powinna nastąpić w ciągu 3 godzin, ale z reguły termin ten nie przekracza godziny. W trakcie telefonowania na infolinię nowa karta powinna znajdować się w dekoderze, który należy ustawić na kanale numer 21 - Dla Abonentów."
    http://www.cyfrowypolsat.pl/telewizja-satelit...hoStarDSB606_EchoStarDSB616_EchoStarDSB717.cp
  • Poziom 2  
    Karta mi działała już pare tygodni tylko nie potrzebnie wciskałam ustawienia fabryczne teraz już nic nie mogę ustawić syganał jest dobry tylko TVP1 TVP2 nie mają sygnału .

    Dodano po 5 [minuty]:

    Wszystkie polskie kanały nie działają lecz mają dobry sygnał tylko TVP1 i TVP2 nie mają sygnału . Czy potrzebne są inne ustawienia dekodera chodzi mi o parametry satelity.

    Dodano po 7 [minuty]:

    Zapomniałam dodać że dekoder jest podłączony do anteny zbiorczej.