Witam, chciałem wykonać modernizację instalacji z jedno fazowej na trójfazowa..., Złożyłem wniosek o zwiększenie mocy oraz zmianę na trójfazowy prąd. elektryk dostosował mi instalację w lokalu i poinstruował mnie że w pionie na klatce gdzie jest licznik zajmuje się tym stoen albo administracja. I tu zaczynają się schody.. Wniosek został rozpatrzony Stoen zgodził się na zwiększoną moc i zmianę instalacji. Ale.. okazało się że w pionie muszę sobie sam ciągnąć przewód. Pojechałem jeszce raz do oddziału energetyki który zajmuje sie rejonem w celu uzyskania jakichkolwiek informacji (niestety niczego sie nie dowiedziałem)
( Wiec jak to jest czy klient ponosi koszty dotyczące zmian w lokalu czy także po za ? Jeżeli faktycznie ponosi klient.. to jaki w przybliżeniu będzie tego koszt.. lokal jest umieszczony na 2 pietrze.... Elektrycy z którymi miałem do czynienia nie chcieli sie bawić po za lokalem
Jeżeli ktoś borykał się z podobnym problemem, to czekam na jakieś wskazówki...
2) Czy można podłączyć plytę indukcyjną na jednofazowej instalacji dodam ze stan na dzień dzisiejszy , to wymienione wszystkie przewody na przekrój 2,5 do kuchni doprowadzony przewód chyba 5x3,5 moc przyłączeniowa w lokalu to 5kw
Pozdrawiam i czekam na wskazówki
djfly

2) Czy można podłączyć plytę indukcyjną na jednofazowej instalacji dodam ze stan na dzień dzisiejszy , to wymienione wszystkie przewody na przekrój 2,5 do kuchni doprowadzony przewód chyba 5x3,5 moc przyłączeniowa w lokalu to 5kw
Pozdrawiam i czekam na wskazówki
djfly