Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radio samochodowe Daewo-help

maly nokia3510i 08 Mar 2004 23:04 1121 3
    maly nokia3510i
    Level 12  
    Witam mam wielki problem :
    Otóż mam radio na kasety z firmy daewo cały czas fajnie grało aż tu nagle niewiem z jakiego powodu nie słychać muzyki w głośnikach.
    Kaseta leci radio odbiera i pokazuje że gra ale w głośnikach nic nie słychać podłanczałem inne głośniki lecz dalej to samo.
    Prosze o pomoc ponieważ niehce wyżucać tego radia:
    ps.
    myśle że to mogą być jakieś końcówki mocy ale ja nawet niewiem jak one wyglądają w takim radiu

acha model radia to : AKF-8035 RDS
    z góry dziękuje za pomoc
    pozdrawiam
    nico45
    Level 15  
    Końcówki wyglądaja jak układy kilkoma nóżkami i są przykręcone do radiatora albo obudowy radia : tdaXXXX, taxxxx lub inne - oznaczenie nie znam tego modelu
    qbis19
    Level 20  
    Końcówki zazwyczaj padają po odwrotnym podłaczeniu zasilania w innym wypadku rzadko sie to zdarza.Akurat jak mialem swoje radyjko tej firmy to mialo ono zabezpieczenie przed zbyt wysokim napieciem zasilania ,termiczne itd po których takze byla cisza w glosnikach.Sprawdz czy instalacja głosnikowa w samochodzie jest ok,a drugą sprawą jest to że niekoniecznie muszą to być końcówki ...
    astersat
    Level 12  
    Sprawdż czy na przewodzie automatycznej anteny (lub remote AMP) masz 12 V.Jeśli nie to w większości wypadków pada tranzystor sterujący tym wyjściem.Z jego końcówki jest też sterowana końcówka mocy (ST-BY).Jeśli tego napięcia nie ma to końcówka mocy jest uśpiona.