Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Brak komunikacji ze sterownikiem ABS audi A4

besca 15 Oct 2008 21:20 19815 10
Texa Poland
    besca
    Level 10  
    Witam! Problem jak w temacie.Jest to A4,99r 2,5tdi.Instalacja w aucie sprawdzona,podejrzewam sterownik,ale nie jestem pewien,prosil bym o podpowiedz jaka moze byc jeszcze inna przyczyna.Dodam jeszcze,ze uzywam do tego VAG 409.1.Z gory dzieki
  • Texa Poland
    Anonymous
    Anonymous  
  • Texa Poland
    besca
    Level 10  
    W jaki sposob ?
    besca
    Level 10  
    kontrolka abs swieci caly czas,podlaczalem sie CDIF/2,oraz vagiem kkl z 409.1 i ten sam efekt czyli brak polaczenia ze sterownikiem abs,zasilania i masy na wejsciu sterownika ok.polaczenie z gniazdem DLC tez w porzadku.Laczy sie tylko z airbag,licznik, silnik i centralny zamek,poza tym z niczym innym czyli:klima,radio itd.
    strzalaaa
    Level 17  
    Jeśli na sterowniku napięcia są a mimo to brak komunikacji to uszkodzony sterownik. Sterowniki są naprawialne
    brandy-p
    Level 31  
    Tydzień temu miałem ten problem. Wymontuj tą pompę abs. Wykręć te 6 małych śrubek i zdejmij elektronikę. Rozetnij do okoła obudowę (viceversa tej "dojarki") . Ja użyłem do tego wązkiego noża z małymi ząbkami. Po stronie tych włoskowatych połączeń(mniej więcej po środku) zdejmij żel z tych grubszych połączeń i sprawdź czy wszystko ok. Gdyby niebyło ok to nie urymaj tych drucijów tylko je przylutuj . Z tego co ja znalazłem w necie to najczęstrza przyczyna.
    besca
    Level 10  
    Dzieki brandy-p za podpowiedz,zaraz tak zrobie.
    Este213
    Level 2  
    Panowie, ja mam taki problem że rano wszystko działa, jak pojeżdżę trochę, ABS przestaje działać i ostrzeżenie świeci już w zasadzie do końca dnia, wtedy nie da się połączyć z ABSem przez VAGa, ani z ABSem ani z silnikiem, po odpięciu modułu ABS da się łączyć z silnikiem.

Czy to oznacza że sterownik ABS jest do wymiany, czy jest może zwarcie na kablach?

Pozdrawiam :)
    Este213
    Level 2  
    Kolego czyli to jest pewne, bo chodzi o to że nie wiem czy oddawać auto do elektro-mechanika czy od razu kupić sterownik ABS i dać z nim do wymiany do mechanika ??? :)