Witam,
Jakiś czas temu wymieniono mi płytę główna.
Co ciekawe, gdy za pierwszym razem podłączyłam komputer do zasilania..sam się włączył. Problem bagatelizowałam (bo rzadko komputer wyłączam
), jednak teraz nie da rady tak pracować.
Teraz, gdy komputer wyłącze, a później chcę go włączyc..to jest problem..komputer startuje, zapala się najpierw zielona dioda, potem czerwona, a za chwilkę koputer gaśnie)..no i dopiero po kilku próbach (po godzinie starań)komputer się włącza...
RESET w ogóle nie działa.
Próbowałam zamienić Power switch na Reset, ale nic to nie dało,
co mam zrobić? To wina zasilacza?
procesor się bardzo nagrzewa,
w dodatku nie mogę sformatować dysku C, przeinstalować systemu (wyświetla mi sie bluescreen i błąd pci.sys ),
jak się okazało miałam też problem z wejściem do trybu awaryjnego(ale z tym sobie poradzilam).
Gdy komputer zostanie odcięty od zasilania(w sierpniu były te koszmarne burze i nie było pradu),
a potem się włączy zasilanie, komputer sam się włącza, po 2sekundach gaśnie..i mogę go odpalić dopiero po kilku minutach(mam to od czasu awarii, w której po burzy trzeba było zreperować wiatraczek, wymienić płytę główna na inną).
A więc:
Zasilacz: REXPOWER, ATX 12V EPS 12V PFC
Komputer:
System operacyjny: Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu Pack 3 , v.3244
DirectX: 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Płyta główna: Intel Deskop Board DQ965 GF, Core 2 Duo Processor
[ Procesory / Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz ]
Typ procesora : Intel Pentium 4 530J, 3000 MHz (15 x 200)
Pamięć fizyczna: 1005 MB
bardzo proszę o pomoc,
pozdrawiam
Jakiś czas temu wymieniono mi płytę główna.
Co ciekawe, gdy za pierwszym razem podłączyłam komputer do zasilania..sam się włączył. Problem bagatelizowałam (bo rzadko komputer wyłączam

Teraz, gdy komputer wyłącze, a później chcę go włączyc..to jest problem..komputer startuje, zapala się najpierw zielona dioda, potem czerwona, a za chwilkę koputer gaśnie)..no i dopiero po kilku próbach (po godzinie starań)komputer się włącza...
RESET w ogóle nie działa.
Próbowałam zamienić Power switch na Reset, ale nic to nie dało,
co mam zrobić? To wina zasilacza?
procesor się bardzo nagrzewa,
w dodatku nie mogę sformatować dysku C, przeinstalować systemu (wyświetla mi sie bluescreen i błąd pci.sys ),
jak się okazało miałam też problem z wejściem do trybu awaryjnego(ale z tym sobie poradzilam).
Gdy komputer zostanie odcięty od zasilania(w sierpniu były te koszmarne burze i nie było pradu),
a potem się włączy zasilanie, komputer sam się włącza, po 2sekundach gaśnie..i mogę go odpalić dopiero po kilku minutach(mam to od czasu awarii, w której po burzy trzeba było zreperować wiatraczek, wymienić płytę główna na inną).
A więc:
Zasilacz: REXPOWER, ATX 12V EPS 12V PFC
Komputer:
System operacyjny: Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu Pack 3 , v.3244
DirectX: 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Płyta główna: Intel Deskop Board DQ965 GF, Core 2 Duo Processor
[ Procesory / Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz ]
Typ procesora : Intel Pentium 4 530J, 3000 MHz (15 x 200)
Pamięć fizyczna: 1005 MB
bardzo proszę o pomoc,
pozdrawiam