Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kenwood KDC 4060R ciemny wyświetlacz, brak podświetlenia

aro1120 21 Oct 2008 23:05 1975 3
    aro1120
    Level 1  
    Gra wszystko ładnie przyciski sie podświetlają tylko wyświetlacz jest niepodświetlony. W pogodny dzień widać na nim litery jakie gra radio itd., ale wieczorem wyświetlacz jest całkowicie ciemny jaka może być tego przyczyna. Proszę o pomoc pozdrawiam
    misiek_staszic
    Level 15  
    Obawiam się, że było i ten post wyleci zaraz w kosmos ;)
    Klawiatura z reguły na diodach podświetlana żyje dłużej, a wyświetlacz (jest w inwersji) jest na żarówkach. Service manual dla odczytania napięć i prądów żaróweczek i jedziesz z wymianą... Żarówki są w szeregu zazwyczaj, ale nawet jeśli nie, wymień wszystkie od razu. Mają zapewne już swoje lata, i będą padać, a nawet jeśli nie to ta nowa z reguły zaświeci jaśniej i będzie nierównomiernie.
    caraudiopl
    Level 13  
    Wymień żarówki 2 x 6V.
    mateos123831
    Level 10  
    hm jestem tak samo posiadaczem tego radyjka i u mnie przepaliły sie 4 diody.
    niestety jak zaglądałem sa tam takie diody jak np. w telefonie wiec nie wiem jak sie je wymienia???
    W dodatku na wyświetlaczu nie wyświetla mi wszystkich literek przez co utrudnione jest wyszukiwanie stacji(Radio)

Jeśli chodzi o jakieś inne posty to nie znalazłem nic na Temat Kenwooda KDC 4060R:( wiec jeśli sa tu stali bywalcy proszę o podanie kilka rad co do naprawy radyjka i ewentualnie postów na jego temat.