Szukam informacji o cywilizowanych odpowiednikach scalaków użytych w konstrukcji ze schematu - żadnych dodatkowych informacji o urządzeniu nie posiadam - schemat wyłapany w necie - wiadomo tylko, że pochodzi od towarzyszy (co widać na obrazku)
Uklady DA1(1-2)oraz DA2(1-2) to pdwojne uklady operacyjne z kompensacja czestotliwosci. Jesli projektujesz plytke sam to mozesz uzyc od biedy 741.Z tymi odpowiednikami to moze byc problem...
wojtek60 - Że podwójne OP'y to wynika ze schematu, a i kompensację też zauważyłem Tylko tutaj właśnie jest problem, nie ma mowy o 741 - dobrze wiem jakie 741 brumy daje - wstawiłbym jakieś podwójne TL0xx pomijając tą kompensację, ale koledzy molestujący gitary i lepiący stompboxy wiedzą jakie efekty daje wstawienie teoretycznie lepszego TL0xx zamiast oryginalnego np. LM308 (ProcoRat się kłania ), - niby gra, ale dźwięki jakieś takie...
Chyba na razie odłożę ten wynalazek i albo poszukam na jakimś złomie oryginalnych scalaków (marne szanse) albo... jeszcze nie wiem, bo strasznie jestem ciekawy brzmienia "tego czegoś" (właściwie przypomina mi to któryś schemat - czy nie jakiś BOSS?, ale ta mnogość diod obcinających mnie myli.
bol - z tym przełącznikiem to miałem problem, zwykle daję w tym miejscu albo 4066, albo flip-flopy na FET'ach ( to znaczy w przypadku elektronicznego przełączania boxa) - mimo wszystko najprostszy jest 3PDT lu DPDT...
Dzięki za info - obdzieliłbym was punktami, ale jak tam może widać "cienko, panie, ino pięć" Ale w pomógł mogę kliknąć PS: Acha, pięć - trzy za pomógł dla bola i dla wojtek60 już nie ma...
velsper - Dzięki. Wygląda na to, że ścisłego odpowiednika to raczej nie znajdę. Spróbuję wsadzić tam te LM301, tym bardziej, że bardzo drogie nie są - ale co z tego wyjdzie? Albo podstawki dam i popróbuję różnych operacyjnych z korekcją... Jeśli się nie zestresuję i ulepię ten wynalazek, to go może wrzucę na Elektrodę z opisem doświadczeń - ale nie obiecuję.