Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Rozrząd alfa romeo. Czy ma ktoś schemat jak ustawić rozrząd?

slawek audi 23 Oct 2008 19:18 28141 16
    slawek audi
    Level 10  
    Strzelił mi pasek rozrządu przy alfa romeo 145.1.4 będzyna czy ktos ma schemat jak ustawić rozrząd.
    Anonymous
    Anonymous  
    slawek audi
    Level 10  
    to jest twin spark i nie wiem czy zawory poszły dzisiaj bede miał pasek to sprawdze

Dodano po 17 [minuty]:

Jak poszły zawory to co załatwic nową głowice co wyjdzie taniej .Georges czy mozesz mi wyslać ten schemat bo przez dowlanda nie poradze otworzys to mój adres [ slawekn0105(malpa)vp.pl
    carrot
    Moderator of Cars
    i jeszcze panewki do wymiany i prawdopodobnie pogięte korby
    carrot
    Moderator of Cars
    Nigdy nie mów nigdy, bo robiłem 3 silniki twin spark po kolizji, w których były naprawione głowice, a po przejechaniu paru kilometrów poleciały panewki
    emu
    Level 16  
    a ja robilem moze 10 takich klamotow i nigdy nie bylo problemu z panewkami i korbowodami.
    slawek audi
    Level 10  
    czy ktos moze wie czy jest znak na skrzyni mam problem z ustawieniem jesli ktos cos wie to bede wdzięczny musze ustawic rozrzad od nowa
    kotweiler
    Level 17  
    Carrot, masz może schemat do rozrządu ALFY 164 2.0 twin spark, 1994 rok. Chodzi mi dokładnie o napinacz łańcucha, gdzie się znajduje i jak wykonuje się regulację.
    carrot
    Moderator of Cars
    niestety mam tylko do pasków zębatych
    slawek audi
    Level 10  
    Witam dzisiaj sprawdziłem poszly zawory na 1,2 ktos pisał ze moze panewki co radzicie jak bedzie glowisa sciągnięta to robiś odrazu panewki czy nie narazie zrobiś tylko głowise ten silnik robie pierwszy raz jeszcze takiego nie miałem.
    slawek audi
    Level 10  
    ok ,mam jeszcze takie pytanie jak jest alfie smarowanie bo jak kręciłem rozrusznikiem to nie podawał oleju na wałki , i przez to myslałem ze moze panewki ale moze to bedzie lepiej jak to wszystko bedzie chodziło to wtedy poda caly czas mysle ze podwójnie sie nie narobic