Witam,
Moge ci podeslac schemat jutro, jak bede w biurze. Mozesz jadnak zaczac od zamowienia zaworow i zdjecia glowicy. Bez tego sie nie obejdzie. Niedawno przerabialem ten temat. Wymiana paska przewidziana przy 100 000 km. Strzelil przy 100 250 km.
Pozdrawiam, Georges
to jest twin spark i nie wiem czy zawory poszły dzisiaj bede miał pasek to sprawdze
Dodano po 17 [minuty]:
Jak poszły zawory to co załatwic nową głowice co wyjdzie taniej .Georges czy mozesz mi wyslać ten schemat bo przez dowlanda nie poradze otworzys to mój adres [ slawekn0105(malpa)vp.pl
Nigdy nie mów nigdy, bo robiłem 3 silniki twin spark po kolizji, w których były naprawione głowice, a po przejechaniu paru kilometrów poleciały panewki
Carrot, masz może schemat do rozrządu ALFY 164 2.0 twin spark, 1994 rok. Chodzi mi dokładnie o napinacz łańcucha, gdzie się znajduje i jak wykonuje się regulację.
Witam dzisiaj sprawdziłem poszly zawory na 1,2 ktos pisał ze moze panewki co radzicie jak bedzie glowisa sciągnięta to robiś odrazu panewki czy nie narazie zrobiś tylko głowise ten silnik robie pierwszy raz jeszcze takiego nie miałem.
ok ,mam jeszcze takie pytanie jak jest alfie smarowanie bo jak kręciłem rozrusznikiem to nie podawał oleju na wałki , i przez to myslałem ze moze panewki ale moze to bedzie lepiej jak to wszystko bedzie chodziło to wtedy poda caly czas mysle ze podwójnie sie nie narobic