Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

POLO 6n gaśnie, błąd imobilajzera.

wttkbari 29 Paź 2008 16:11 4930 13
  • #1 29 Paź 2008 16:11
    wttkbari
    Poziom 15  

    Witam,
    Mam problem z moim POLO 55 6n 1.3 55km, 1994 rok. W poniedziałek pojechałem na uczelnie, dojechałem bez problemu, natomiast po wykładach każda próba zapalenia kończyła się gaśnięciem silnika po 2 sekundach. Silnik zapal wchodził na około 1000obr/min. i od razu gasł. Dzisiaj podłączyłem VAG-a który wykazał poniższe błędy, pokazując raz jedne a raz drugi błąd;
    - Uszkodzony sterownik imobilajzera, zły kod, przewody.
    - Za mały sygnał z kluczyka.

    Związku z tym moje pytanie, co w takim stanie jestem w stanie zrobić? Nie jestem mechanikiem, ale umiem zapalić samochód na "krótko" tzn wpinając się w kostkę w komorze silnika kablem i zapalając na przekręconym na zaplon kluczykiem, prosto z akumulatora, ale czy to coś da przy uszkodzonym imo? Czy mogły się wypiąć jakieś kable? Chociaż to raczej nie możliie skoro można diagnozować.

    Innych błędów nie wykryto poza Czujnikiem nastawnika przepustnicy, ale ten błąd wyskakuje mi od kąd mam auto czyli rok. Poza tym wymieniona była pompa paliwowa, filtr paliwa, czujnik halla i silnik krokowy o świcach kablach i kopułce nie wspominając.

    pozdrawiam Bartek

    0 13
  • #2 29 Paź 2008 16:27
    palala
    Poziom 23  

    Vag pokazał wszystko - nie powinieneś mieć problemów z naprawą jeżeli używasz waga i czytasz ze zrozumieniem - czekasz na instruktaż krok po kroku ???

    PIERWSZY KROK:

    Sprawdź czy masz transporder w kluczyku.


    Pozdrawiam

    P.S.

    Naprawdę użyj opcji szukaj

    0
  • #3 29 Paź 2008 16:35
    wttkbari
    Poziom 15  

    transporder w kluczyku jest, sprawdziłem obydwa klucze, bez skutecznie, połączenia w rozdzielce wyglądają ok a awaria wyskoczyła nagle bez przyczyny.

    0
  • Pomocny post
    #4 29 Paź 2008 16:38
    palala
    Poziom 23  

    Użyłeś szukajki na forum ??????


    Krok drugi - sprawdź pętle immo


    pozdrawiam

    0
  • #5 29 Paź 2008 16:39
    wttkbari
    Poziom 15  

    Szukajka nie dielajet. Dlatego pytam.

    0
  • Pomocny post
    #6 29 Paź 2008 18:10
    Pawel wawa
    Admin grupy Samochody

    Standard, pętla immo, wypnij, wepnij kostkę kilka razy, jak nie pomoże transponder do środka, jak nie pomoże wymienić pętle. Zmierzyć oporność pętli.

    1
  • #7 29 Paź 2008 20:07
    wttkbari
    Poziom 15  

    Super, wreszcie konkret, pętla czyli metalowy krążek z kablem zakładany na stacyjkę? ( mam 2 w domu) czy płytka z kwarcem?

    Bartek

    0
  • Pomocny post
    #8 29 Paź 2008 20:11
    Pawel wawa
    Admin grupy Samochody

    krazek

    0
  • #9 29 Paź 2008 20:55
    wttkbari
    Poziom 15  

    Jeszcze raz wielkie dzięki, jutro napiszę, czy udało się padlinę zapalić, bo już 3 dzień pod politechnika stoi.

    Bartek 73cu

    0
  • #10 30 Paź 2008 18:00
    wttkbari
    Poziom 15  

    Wykonałem wszystkie wymienione wyżej czynności i nie pomogło, auto pali i momentalnie gaśnie. Co robić?

    0
  • Pomocny post
    #11 30 Paź 2008 23:17
    Heroses
    Poziom 24  

    Ściągnij na chwile kleme z akumulatora, nie pytajcie dlaczego ale zrób tak, próbuj odpalić.

    Sprawdziles w końcu tę pętle??

    Studiuję na pś. jeśli tam to masz mogę Ci pomóc.

    0
  • #12 01 Lis 2008 11:04
    wttkbari
    Poziom 15  

    Witam, pętle przełożyłem inna nic nie pomogło, stykałem bez pośrednio do kluczyka itd, Tak studiuje na polśl na GiG, a samochód stoi jak skręcamy z Akademickiej w lewo i jedziemy w stronę biblioteki.

    0
  • Pomocny post
    #13 01 Lis 2008 21:21
    damianstaromlynski
    Poziom 2  

    Sprawdź kolego czy masz dobry bezpiecznik od światła "Stop".
    Światła Stop oraz immobilizer wiszą na tym samym bezpieczniku.
    pozdrowienia

    0
  • Pomocny post
    #14 01 Lis 2008 21:32
    Mario.M
    Poziom 19  

    Naprawiałem 2 takie polówki i pomogło dokładne przelutowanie puszki immo. Po paru miesiącach spotkałem klienta i mówił że już się ta usterka nie powtórzyła.

    1
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo