To powiem szczerze, że bardzo dobra cena. Wychodzi 38 za litr (ja leje omnimatica za 46 za litr, a jednak jest to zamiennik). Będzie trzeba gościa znaleźć i kupić hurtem trochę tego.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereautomix wrote:wymieniasz olej " chyba Dextron" olej typu DII lub DIII NIE JEST OLEJEM ODPOWIEDNIM DO SKRZYNI DP0/AL4. o czym pisane było na elektrodzie 100 razy
automix wrote:nie będę Cie przekonywał do swoich racji. Jeszcze raz podkreślam Olejem do automatycznej skrzyni biegów montowanej w samochodach marki renault, peugeot, citroen, lancia o oznaczeniach DP0/AL4 jest olej elfmatic D3 syn. Oczywiście można lać NIEKTÓRE zamienniki, ale olej Dextron III NIE JEST TYM OLEJEM. To tak samo jak oleje przekładniowe mają różne specyfikacje ( 80W90, 75W80 itd... ) Piszesz o oleju revanol, który jest bardzo wysokiej klasy olejem, tylko który?? piszesz o firmie a nie o konkretnym oleju. tak samo jest z elfem ( olej G3 to nie to samo co D3 ).
I na koniec piszesz o oleju esso lt71141. Po pierwsze ta kiego oleju już nie ma bo firma esso została wykupiona przez mobila i teraz olej ten to mobil atf lt 71141. W jego specyfikacji jest nawet możliwość stosowania w skrzyniach AISIN WAGNER co jest BZDURĄ. Po drugie są to inne oleje, o innych specyfikacjach. Z moich wieloletnich obserwacji widzę że producenci chyba lecą w kulki bo.... wychodzi na to że najlepiej produkować tylko jeden rodzaj oleju bo spełnia wszystkie ( nawet te najbardziej wyśrubowane ) normy. Niestety tak nie jest a jak Tobie samochód stanie to Twój problem i oni umywają ręce. Szans na dochodzenie swoich racji nie masz. To sa koncerny.
Reasumując :
Wlałeś to co chciałeś - Twój wybór, ale nie pisz że jest to olej prawidłowy, bo takie utwierdzanie innych jest poprostu nie fer.
Ponieważ zauważyłem że osoby na tym forum proszące o pomoc w ocenie, naprawie itp. później piszą jakieś bzdury, mądrząc się ( bo im się jakoś tam udało "naprawić" samemu ), bez odpowiednich procedur naprawczych, bez urządzeń diagnostycznych, literatury ( o wiedzy nie będę pisał bo to rzecz względna ) zaprzestaję udzielania pomocy w zakresie oceny uszkodzenia, naprawy itd...
Dalsza dyskusja jest już bezsensowna i nie wnosząca nic do tego tematu.
pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia
automix wrote:W jego specyfikacji jest nawet możliwość stosowania w skrzyniach AISIN WAGNER co jest BZDURĄ.
automix wrote:( olej G3 to nie to samo co D3 ).
piotrek_ir4 wrote:czy współpraca to lewizna ? zapraszam na naprawę do mnie chętnie ci wystawimy fakturę
piotrek_ir4 wrote:pracuję w serwisie, nie mam działalności ale najważniejsze że ktoś inny ową taką ma tak
piotrek_ir4 wrote:i nie reklamuj portali.
piotrek_ir4 wrote:Dla osób chcących samemu robić, nie piszcie potem o pomoc że poszło coś nie tak.
automix wrote:
Z moich wieloletnich obserwacji widzę że producenci chyba lecą w kulki
niajnia wrote:mam nowo kupiony samochód scenica z automatem 6 biegowy i wiem, że od nowości był olej nie wymieniany a ma przebiegu 180000, czy jest sens go wymieniać jak.wszystko.jest narazie ok, czy zostawić przy takim przebiegu i jeździć?
dejfit wrote:Zawsze warto zmienić choć raz pod warunkiem, że olej będzie świadomie dobrany.Karty charakterystyk i opakowania producentów olejów dla wielu są mylące.
FIGIELP wrote:ja kupiłem to
http://media2mi.pl/p/2/379/17/photo-651ad6d3-622b-476e-8bf9-e9471f63d015-for_zoom.jpg
Dodano po 2 [minuty]:
dokładnie tu
http://goodproject.pl/