Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

w810 nie włącza się po grzaniu N2600

dankos 05 Nov 2008 11:20 843 3
  • #1
    dankos
    Level 13  
    początkowo tel włączał się ale nie było zasięgu. dodatkowo tel był zalany. najpierw była wanienka, chociaż ślady korozji były małe (najwięcej koło N2600). potem wylutowałem ekran nad układami zasięgu. tam tez wyglądało ok. więc zabrałem się za N2600 najpierw grzanie - nic. podniosłem, czyszczenie ok ale nie pomogło. przy kolejnym grzaniu płyty telefon padł. to log z setool na tą chwilę:


    Loaded 51 flash descriptors
    Open COM port OK
    ChipID:8040,EMP protocol:0301

    PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
    FLASH CID detected:49
    Speed:921600
    loader header not accepted
    Can't load ID loader !
    Elapsed: 9 secs.

    czy da się z tego loga wywnioskować który układ nie działa?

    będę wdzięczny za pomoc.

    pozdrawiam!
    [28-30.06.2022, targi] PowerUP EXPO 2022 - zasilanie w elektronice. Zarejestruj się za darmo
  • #2
    Fyszo
    Level 37  
    Bez poważnej diagnostyki (badanie napięć kolejnych modułów, poboru prądu) nic nie zrobisz. Możesz w ciemno jeszcze pokombinować z tym n2600.
  • #3
    dankos
    Level 13  
    tego się właśnie obawiałem. na codzień robi się takie rzeczy? dzięki Fyszo za podpowiedz ... chyba dam sobie spokój. Mam jeszcze jedno pytanie. Wylutowałem 3 układy zasięgu spod lutowanego ekranu, czy bez nich telefon powinien się włączać? Czy można wylutować całą płytkę zasięgu?

    W logu z setool`a widać, że odczytany został cid telefonu czy to może oznaczać że procek i pamięć są ok?
  • Helpful post
    #4
    Fyszo
    Level 37  
    Rzadko się naprawia takie rzeczy.
    Powinien się włączać.
    Można zdjąć cały moduł RF.