Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

simson gaśnie gdy jest ciepły, ostygnie i jedzie dalej:(

niemamnicku 06 Lis 2008 15:23 9462 7
  • #1 06 Lis 2008 15:23
    niemamnicku
    Poziom 9  

    witam! mam ze swoim simsonem nie mały problem... mianowicie gdy jest zimny chodzi pięknie, ma bardzo dużo mocy i prędkość też taką jak zawsze... a gdy sie nagrzeje w pewnym momencie gaśnie i koniec... gdy ostygnie jedzie już normalnie... a kiedy wczoraj jechałem z kolegą, który waży ponad 70kilo z początku też szedł bardzo ładnie, a potem wogóle nie mógł uciągnąc na 4 biegu... co może mu być? świece wypala mi na kolor brązowy, więc zapłon chyba ok... jedyne co przchodzi mi do głowy to to że mam dość wysokko podciągniętą linkę od ssania(jak jest niżej to przerywa i nie ma mocy) i nie wiem jak jest ze szczelnością silnika, konkretnie silnik jest uwalany olejem... z góry dzięki za pomoc

    2 7
  • #2 06 Lis 2008 20:04
    luk4005
    Poziom 12  

    może być od ssania taka dolegliwość choć nie jestem pewien. czy podczas tego jak już zgaśnie to świeca jest sucha czy mokra?? paliwo dochodzi?? i iskra jest?? i czy jest to elektronik czy na stykach?

    0
  • #3 06 Lis 2008 20:05
    ...KUBA...
    Poziom 21  

    czekaj czekaj a co dokładnie jest z ta linka od ssania? jak masz ssanie wyłączone to pancerz linki powinien być troszeczke luzny tak zeby linka nie była naciągnięta. a masz kłopoty z paleniem ? i jak zgasnie to kiedy ponownie odpali?

    0
  • #4 07 Lis 2008 16:23
    niemamnicku
    Poziom 9  

    a więc mam na platynkach... jak zgaśnie to postoi myśle tak gdzieś z 3 minuty i jedzie dalej... jak jest zimny nie mam żadnych kłopotow z paleniem... wtedy ma wolne obroty i wszystko... czy może to być wina głowicy bo mam trochę zbitą...?

    1
  • #5 07 Lis 2008 17:45
    Sztomel
    Poziom 34  

    przyczyna takich objawów tkwi w nieprawidłowym odstępie elektrod świecy zapłonowej - nie pamiętam teraz dokładnie czy taki efekt występuje z powodu zbyt małej przerwy czy zbyt dużej, w każdym razie silnik się przegrzewa i występują takie objawy - ustawić poprawny odstęp (wg instrukcji) oraz sprawdzić ustawienie kąta wyprzedzenia zapłonu i będzie po kłopocie.

    0
  • #6 08 Lis 2008 20:24
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #7 08 Lis 2008 22:05
    coins
    Poziom 10  

    albo ssanie albo po prostu sie zalewa chociaz to mało prawdopodobne wykreć świece i spr czy jest mokra mozesz tesh sprobowac z obrotami silnika ale mysle ze to nie o to chodzi. jest tesh możliwe bo simson o ile dorbze pamietam to dwusow za dużo mixolu do paliwa nalałes

    0
  • #8 09 Maj 2009 18:28
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto