Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Instalacja gazowa do Mercedes V230

paroli 07 Nov 2008 20:00 3120 7
    paroli
    Level 10  
    Witajcie,
    jestem przed podjęciem decyzji o założeniu instalacji gazowej do Mercedesa v230. Czy ktoś może podpowiedzieć czym sie sugerować w wyborze instalacji, a może ma ktoś doświadczenie w takim samochodzie co najlepiej sie sprawdzi. Z tego co wiem jest to dość prosty silnik, oparty na jednym komputerze, także w grę wchodzi każda generacja-także czy opłaca sie inwestować w sekwencję?
    Jedże dużo po mieście, samochód ma 214 tyś km i narazie-odpukać, nie sprawia żadnych problemów? Poradźcie!

Konrad
    gimak
    Level 40  
    Przeczytaj mój dzisiejszy wpis w temacie "Ford Focus- nowa instalacja LPG". Dodam, że trudniej znaleźć warsztat instalujący gaz, który spełnia te warunki. Ja obecnie eksploatuję od paru lat dwie sekwencję OMVL w megance 1.4 16Vi PRINS w corolli 1.4 vvti, z obu jestem zadowolony.
    dett
    Level 20  
    Witam, jeżeli szukasz warsztatu w okolicach wawy to polecam warsztat Auto Gaz Paweł Grabowski więcej danych mogę podać na priv, do tego auta osobiście założyłbym sekwencję KME Diego
    dlojek
    Level 12  
    Witam,
    Może uraże, ale gaz nadaje się do kuchenek, ewentualnie do ogrzewania. W MB proponuje odpuścić
    paroli
    Level 10  
    Oczywiście też podchodze podobnie do tematu, że gaz to nie jest to czym powinien byc zasilany samochód. Jednak jezeli jeździłbym 20 tyś km rocznie takie pomysły do głowy by mi nie przychodziły. Ale że taki przebieg robie wsumie w 2 miesiące, to widmo dużych oszczedności przysłania mi moje "ideały", biorąc pod uwagę ze auto pali 16L...
    Swoją droga kolego to chyba zbłądziłeś w sieci, skoro uważasz ze gaz to tylko w kuchence a wypowiadasz sie na forum odnośnie samochodowych instalacji gazowych...
    spy
    Level 27  
    Do MB trzeba podejść ostrożnie z gazem tylko, gdy ma się mechaniczny wtrysk. Tam po prostu rozdzielacz jest smarowany benzyną i przy przełączeniu na gaz szybciej się zużyje. To tyle na ten temat. Ja sam mam W201 z takim wtryskiem, na instalacji BRC i jakoś jeżdżę, choć każdy mechanik mówi, że gaz do MB to herezja. Ich sprawa i ich/moje pienądze. :)
    V230 są gazowane z powodzeniem. Po prostu trzeba poszukać po forach MB jaką instalację najlepiej założyć i do którego gazownika pojechać. Bo są różni fachowcy. Nawet w jednym zakładzie możesz trafić na kolesia, który odpicuje Ci auto, a potem trafisz na jakiegoś głąba, który będzie się wymądrzał każąc wymienić połowę bebechów pod maską.
    IWEX100
    Level 16  
    Witam
    Wystarczy dobrej klasy sekwencja i Twoje autko bedzieśmigać na gaziorku. Możesz założyć: DIEGO, MISTRAL, ZENITH i tym podobne, ważniejsz jest to gdzie założysz i jak to warsztat wyreguluje.

Pozdrawiam
    Wojciech Bielenin
    IWEX
    bolop
    Level 1  
    Witam, posiadam właśnie takiego Mercedesa V230 z gazem sekwencyjnym KME DIEGO G3, sprawuje się idealnie, żadnych problemów, na trasie zużycie gazu 10-12 a na mieście 16-18, myślę że jest to dobry wynik jak na gabaryty i masę auta.

KME DIEGO G3 osobiście sprawdzona i polecam.