Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

UNITRA AT9100 LED od STEREO

Erni90 08 Nov 2008 16:02 2766 9
  • #1
    Erni90
    Level 20  
    Mam takie pytanie co muszę zrobić żeby ta lampka mi się zaświeciła radio mam całkowicie rozstrojone ja się na tym nie znam za bardzo to wolę nie ruszać bo RMF FM które łapie mi wystarcza ale wskaźnik pierwszy pokazuje że sygnał jest ok 9-10 a ta druga wskazówka jest na samym środku.
  • Helpful post
    #2
    oj
    Level 42  
    Powinno się zestroić cały tor = serwis.

    Sprawdzić sprawność diody LED "STEREO"; sprawdzić napięcie na Pin9 UL1621 (ma być ok 2,3V) - jeżeli tak jest to pozostaje ruszyć delikatnie PR R82.
  • #3
    Erni90
    Level 20  
    Dioda na pewno jest Ok a napięcie pokazuje mi 0,04V - 0,03V :cry:
    Jak wyłączam amplituner to dioda się zaświeca na chwilę tak samo przy włączaniu
  • Helpful post
    #4
    oj
    Level 42  
    Wlutuj tranzystor T10 lub tylko kolektor; bez zruszania R82
  • #5
    000andrzej
    Level 37  
    A możesz załączyć fotkę o co chodzi? Mam pewne podejrzenia.
  • #6
    Erni90
    Level 20  
    zaraz będzie fotka dodam że jak kręcę tymi PR to napięcie się nie zmienia tylko przy wyłączaniu lub włączaniu mam różne wartości
  • Helpful post
    #7
    oj
    Level 42  
    Napięcie się nie zmienia od kręcenia - ma być co najmniej 2,3V dla trybu STERO dlatego wlutuj T10, bo go masz z jakieś przyczyny zblokowanego w MONO
  • #8
    Erni90
    Level 20  
    UNITRA AT9100 LED od STEREO
    jakość taka sobie bo robione telefonem

    Tranzystor wylutowany napięcie ok 2.03V dioda nadal nie świeci :|

    Dodano po 12 [minuty]:

    Erni90 wrote:
    UNITRA AT9100 LED od STEREO
    jakość taka sobie bo robione telefonem

    Tranzystor wylutowany napięcie ok 2.03V dioda nadal nie świeci :|


    Myślę że problem rozwiazany dioda mryga co jakiś czas przy włączonym afc zostało dostrojenie radia
  • #9
    000andrzej
    Level 37  
    sorry - nie doczytałem, że to stereo.
    Aby się świeciła ta dioda musisz mieć mocny synał.
  • #10
    Erni90
    Level 20  
    Już wszystko działa dobrze dzięki wylutowaniu tranzystora T10. Bawiłem się ze strojeniem tego radia cały czas ale jednak są jakieś szumy może to przez antenę która zrobiona jest z kabla od starych słuchawek ok 1,5 m

    Dziękuje i pozdrawiam wszystkich. :D Temat uważam za wyczerpany.