Witam to samo auto rok 2008, 2.3 hpi już ręce mi opadają, problemy to brak komunikacji z abs, wskaźnik paliwa, prawy stop i szyby żyją własnym życiem. Z szybami poradzę sobie ale do reszty potrzebuję pomocy. Co do abs to auto było podłączane pod kts i diagnoza CAN - KOMUNIKACJA Błąd w przesyłaniu danych. Pomiar rezystancji od strony podzespołu na zaciskach k61 i k62 115 do 125 Ohm było 118, od strony wiązki 120 czyli ok. Na podpiętym złączu 55 do 65, było 59 Ohm też ok. Wtyk od strony sterownika abs czysty i bez zagiętych pinów, rozprułem wiązkę całą wokół akumulatora i też żadnych uszkodzeń. Sterownik abs był w regenerowany jedyna zmiana to kontrolki abs, edc i awaria układu chamulcowego gasną przy rozruchu silnika a przed naprawą sterownika świeciły się cały czas. Gdzie jeszcze szukać uszkodzeń? No i ten stop i wskaźnik paliwa, wg kts przerwa w obwodzie. Kabaryna nie mieści mi się w garażu i u znajomych co mają kanał też, więc był bym wdzięczny o jakieś wskazówki gdzie mogły się te kable przetrzeć, a no i bak mam prawie pełny i póki co nie bardzo mam jak go ściągnąć bez kanału.
Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc.
Pozdrawiam
Dodam iż przemierzyłem ciągłość połączeń lini can od ECU do abs i jest 0,2 Ohm, czy możliwe jest aby sterownik abs był źle naprawiony czy ECU ma kuku . Nadmienię że nie dysponuje oscyloskopem i nie mam jak obcykać sygnału.