Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

urz.wielofunkcyjne do 200zł co polecacie?

jacekbest 09 Nov 2008 20:53 2639 12
    jacekbest
    Level 1  
    Planuje zakup ale nie wiem na co się zdecydować.Cena eksploatacji też jest ważna.Co z tuszami.
    Anonymous
    Anonymous  
    smoker
    Level 18  
    Ostatnio kupiłem canona MP210 za 180zł w sklepie internetowym i jestem zadowolony. Tusze dużo wydajniejsze od HP za tą samą kasę, parametry poza tym porównywalne. Tusze oryginały 90zł standard za Czarny + CMY, 110zł za 50% większe. No i bardzo łatwo się je napełnia, tak jak HP przez otworki pod naklejką, zestawy regeneracyjne na 2-3 razy około 20zł
    Anonymous
    Anonymous  
    robsson1988
    Level 11  
    ja zdecydowanie polecam urzadzenie hp, wymienna glowica ( razem z kadridzem )nie to co w wiekszoci modelow epsona i canona, jak ci zaschna dysze to mozesz miec powazny problem, poza tym do hp jest mnostwo zamiennikow, sam mam hp ( zwykla drukarka ) to wiem co mowie ( a mam takze epsona wielofunkcyjnego dx4450 i samsunga ml-1640 )

pozdrawiam
    smoker
    Level 18  
    MP210 ma głowicę w kartridżu... wychodzi taniej na oryginałach niż HP na zamiennikach. Przy dolewkach wychodzi zasadniczo na jedno. Mówię to z własnego doświadczenia, miałem już lexmarka (tragicznie drogie tusze), hp (problemy z pobieraniem papieru), epsona (zapchałem głowicę czerwonego koloru), a teraz mam canona i jestem zadowolony najbardziej ze wszystkich które miałem (no, epson bezkonkurencyjnie lepiej drukował foto, ale uwaliłem go dolewanym tuszem).
    adek1791
    Level 10  
    hp 2280 jest do dupy!! Dostałem ja od naostrady tp i mogę tylko drukować na funkcji "szybka robocza' wiec nie mogę drukować zdjęć. Nie wiem czy można coś z tym zrobić, ale patrzyłem na forum to dużo ludzi ma ten sam problem co ja z tą drukarką. Może wiecie czy da sie usunąć ten problem to piszcie. Pozdrawiam!!
    zulciu
    Level 11  
    Mam do was prośbę pomóżcie mi wybrać jakieś bardzo dobre urządzenie wielofunkcyjne do 250zł:)
    rys57
    Moderator
    :arrow: zulciu post z pytaniem dołączyłem do tematu już istniejącego. Poczytaj. :)
    cezar80
    Level 27  
    Ja bym coś poszukał ze starszych modeli hp na te większe tusze 15 lub 45. Z tych nowych to po prostu ogromna tandeta, a to po kilkunastu kopiach urywa się sprzęgło a to rolka nie pobiera. Mimo tak szerokiej oferty i mimo że serwisuje te urządzenia od lat trudno jest mi coś możliwego zaproponować. Sam będę śledził co zaproponujecie. Pozdrawiam
    Stan-S11
    Level 31  
    Witam dyskutantów !
    Ja polecam drukarki i urządzenia HP ale tylko te modele które wykorzystują wkłady drukujące 56, 57 i foto 58.
    Ponieważ wkłady są o dużej pojemności ( po 19 ml ) oraz jako jedne z nielicznych poddają się resetowaniu po napełnieniu. Czyli urządzenie czyta je jako pełne. Wkłady 56 i 57 możemy w warunkach domowych napełniać nawet do 5 razy ( sprawdziłem w praktyce ).
    W grupie urządzeń wielofunkcyjnych można wymienić HP PSC 1310, 1315: HP PSC 2110, 2175, 2210: HP Photosmart 2410: oraz HP OfficeJet 6110.
    Dwa pierwsze modele nie polecam ze względu na budowę - sam plastik, natomiast z całą odpowiedzialnością polecam pozostałe modele.
    Urzadzenia gabarytowo większe i cięższe od innych modeli ale praktycznie bezawaryjne.
    Pozdrawiam