Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault kangoo 1.9D 1999r

mariusz514105 09 Nov 2008 22:59 5860 8
    mariusz514105
    Level 12  
    mam pytanie, w kangoo padla mi skrzynia biegów i zwymienilem ja na inną jednak jak sie pozniej okazalo byla troche inna i teraz nie dziala mi
    prędkościomierz (wczesmiej dane do niego zczytywane były ze skrzyni biegów) teraz jest skrzynia od TDI a w tym modelu dane zczytywane są z układu ABS co zrobic , jak podłączyc predkościomierz, ???
    mariusz514105
    Level 12  
    zna sie ktos na tym
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    mariusz514105
    Level 12  
    jak to zrobic , licznik przerobic jak zmienic ustawienia
    wersja skrzyniTDI ktora jest w aucie nie ma czujnika predkosci jak w mojej starej D nie wiedzialem że w modelu TDI predkość zczytywana jest z ABS . nie wiem moje kangoo ma ABS da sie to podłączyć ewentualnie jak?
    User removed account
    User removed account  
    mariusz514105
    Level 12  
    w serwisie powiedzieli żeby wymienic skrzynie i tyle , wg mnie coś kręcą
    bo to oni zakładali mi skrzynie którą kupilem i wszystko było ok , a po wmontowaniu okazało sie że prędkościomierza nie da sie podłączyc bo W TDI zczytuje z ABS a w D ze skrzyni, tyle że było już za pózno a auto potrzebne. dlatego teraz szukam informacji jak to przerobić ( kupować kolejną skrzynie nie ma sensu , kolejne wydatki)

W ABS jest gdzies ten czujnik od predkosci ale nie wiem gdzie i jak on wygląda( może by sie dało w koncu moje kangoo tez ma ABS ) , nie wiem podpiąc cos czy dokupic ?
    mariusz514105
    Level 12  
    zna się ktoś na tym jeszcze??
    User removed account
    User removed account