Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Unitra AT9115 - TRANZYSTORY

sssman123 15 Mar 2004 12:59 1948 6
  • #1 15 Mar 2004 12:59
    sssman123
    Poziom 11  

    Potzrebuje schematu do tego amplitunera, potrzeba mi koncowki mocy jakie do niego ida orginalnie albo jakies zamienniki do niego. I rezystory jakie do niego ida na plytce wzmacniacza bo mi popalilo i nie moge ich odczytac. Teraz chodzi mi na jakis dwuch innych tranzystorach troche sie roznia i strasznie mi buczy nie wiem dlaczego.

    0 6
  • #3 16 Mar 2004 14:26
    sssman123
    Poziom 11  

    Dzieki bardzo mi pomogles.

    0
  • #4 16 Mar 2004 23:42
    denooky
    Poziom 20  

    Zamiast oryginalnych tranzystorow mocy, mozesz uzyc BD911/912.

    0
  • #5 17 Mar 2004 01:14
    olaf x
    Poziom 31  

    ja niedawno tak zmienilem, bo dostalem ze zjaranym jednym kanalem, dziala jak burza... :)
    a przy okazji sssman 123 :arrow: na elektrodzie jest schemat do 9100, moj jest 9115 jak twoj, czyli ma wskazniki na ledach, looknij do swojego , do czego sa przypiete kabelki(prawdopodobnie czerwony i bialy) skrecone ze soba, wychodzace z lewej strony wskaznika sygnalu, u mnie byly wyczepione, a nie moge zajarzyc gdzie je wpiac, w dodatku zeby oblookac od czego te kable ew. biegunowosc, trza rozpiac linke!!!! a to juz super zabawa :(

    0
  • #6 17 Mar 2004 11:27
    sssman123
    Poziom 11  

    jak go dostalem tez nie byly podloczone ale podpiolem je pod jakies dwa piny byly ich trzy ale jakos trafilem na poczatku troche dzialal ale nie tak jak powinien nie wiem czy to nie przez to ze byl przestrojony i dostawal za maly sygnal z tych pinow bo stereo led i ledy do ustawiania stacji posrodku tez nie dzialalt. Poszukaj ttych pinow na plytce od radia sa nie dalej niz dlugosc kabli kture chcesz podpiac, a poza tym po przestrojeniu cos mi sie wwala jakies inne stacje z jakiegos innego pasma tak jakby am i nie mam rmfu tak jak by na dole skali nie lapal zadnej stacji, ale jak wlacze fm mute to dziala tak jak powinien tylko nie moge zlapac zetki normalnie bez tego jest.

    0
  • #7 17 Mar 2004 15:32
    olaf x
    Poziom 31  

    to ze ledy dostrojenia i stereo nie dzialaja to nie tylko moze byc bledne podpiecie, ale i zle zestrojone. po wycieciu tych kilku kondkow i odwinieciu zwoja z cewki zlapalo mi sie cos :) zlokalizowalem co to i cewka i trymerem heterodyny rozciagnalem skale, zlapalo sie kilka stacji ale bardzo slabych. a potem voltomierz na slizgacz PR od poziomu sygnalu i krecenie dla gory zakresu trymerami i dla dolu cewkami, teraz odbiera wsio i to ostro.tylko po rozciagnieciu skali zadne ledy, ani stereo, ani dostrojenia nawet nie mrugnely. teraz wala po oczach :) a stroilem bez zadnego generatora, tylko voltomierz. podpowiem, ze rdzenie trzeba wykrecac, tylko po kolei, od konca glowicy do wejscia.

    0