Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Megane 1.4 B,G nie odpala na benzynie

Jacekgro 11 Nov 2008 00:40 3801 3
Relpol
    Jacekgro
    Level 12  
    Witam.
    Mam problem z odpaleniem silnika na benzynie,ale na gazie pali bez problemu.Wcześniej był wyciągany silnik,bo było wymieniane sprzęgło i uszczelniacz wale korbowym.Podczas wyciągania silnika kable odłączyły się od przekaźnika od benzyny.Patrzyłem bezpiecznik 3 od prawego rogu na dole to był przepalony.Włożyłem drugi i zakręciłem silnikiem,ale i ten się przepalił.Jak odpali się silnik albo włączy stacyjkę miga lampka diagnostyczna która jest od prawej strony zegarów.Może to być wina uszkodzonej sondy Lambda?
    Prosiłbym o jakiś schemat podłączenia przekaźnika od benzyny.Posiadam instalację LOVATO.
    Z góry dziękuję za odpowiedź
    Pozdrawiam
    Jacekgro
  • Relpol
    saly
    Level 32  
    Podajesz mało danych, czy pompa paliwa chodzi. Rozumiem że nagazie pali na dotyk. Co do sondy lambda to auto odpali be problemu, pokaże jej błądale zapali, normalnie będą problemy z działaniem silnika ale dopiero po jego rozgrzaniu.
  • Relpol
    Jacekgro
    Level 12  
    Z tego co pamiętam to paliwo było tłoczone.A co do tej lampki to nawet po rozgrzaniu miga cały czas jak odpalony jest samochód a nawet jak jest włączony zapłon a nie odpalony silnik.Wcześniej jak chodził na gazie to nie było tego.Później postaram się wysłać zdjęcia przekaźnika,który załącza benzynę.
    Jacekgro
    Level 12  
    Witam!
    Problem jest już rozwiązany.Przekaźnik,który idzie do komputera był nie podłączony i dlatego pojawiał się błąd na wskaźnikach zegarów i nie chciał chodzić na benzynie.Elektryk podłączył przekaźnik,który rozłączył się podczas demontażu.Kontrolka zgasła,ale jak przełączyło się na gaz to chodził na obydwu paliwach i nie miał siły jechać.Dopiero po wizycie u gazownika zaczął chodzić normalnie.Temat uważam za zakończony.
    Pozdrawiam
    Jacekgro