Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

RENAULT LAGUNA 20 8V rxe problem z czujnikiem temp.

13 Lis 2008 16:36 9186 9
  • Poziom 9  
    witam mam maly problem z czujnikiem temperatury.przestal wskazywac temperature,pokazuje dopiero po przejechaniu 20 km jaka jest temp.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    nie badz taki madry to juz trzeci czujnik w tym miesiacu
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 10  
    Witam!!! Ja również mam problem, nie dawno kupiłem laguna 2,0 8v która ostatnimi czasy sporo stała... Samochód strasznie faluje na obrotach bez różnicy czy na gazie czy na bęzynie czy zimny czy ciepły, był czyszczony silniczek krokowy ale to nic nie dało byłem... Byłem z nim na komputerze, wystpiły trzy błedy któych nie dało się usunąć mianowicie czujnik powietrza zasysanego, czujnik temperatury płynu chłodzącego oraz czujnik prędkości jazdy (prędkość jest pokazywana) wszystkie te elementy mają adnotacje przerwa zwarcie do masy... Wgłębiając się bardziej w te błędy komputer pokazał iż czujniki te wskazują temperature - 40 stopnii... Co mam zrobić??? proszę o pomoc. Zgóry dziękuje
  • Poziom 9  
    niestety takiego czujnika u mnie nie ma
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 10  
    a czy owe czujniki mają coś wspólnego z faktem iż często mi strzela na gazie???
  • Poziom 12  
    ale jak ci ten gaz strzela?? przez filter powietrza???? czy przez wydech???
  • Poziom 28  
    bednar02 napisał:
    Witam!!! Ja również mam problem, nie dawno kupiłem laguna 2,0 8v która ostatnimi czasy sporo stała... Samochód strasznie faluje na obrotach bez różnicy czy na gazie czy na bęzynie czy zimny czy ciepły, był czyszczony silniczek krokowy ale to nic nie dało byłem... Byłem z nim na komputerze, wystpiły trzy błedy któych nie dało się usunąć mianowicie czujnik powietrza zasysanego, czujnik temperatury płynu chłodzącego oraz czujnik prędkości jazdy (prędkość jest pokazywana) wszystkie te elementy mają adnotacje przerwa zwarcie do masy... Wgłębiając się bardziej w te błędy komputer pokazał iż czujniki te wskazują temperature - 40 stopnii... Co mam zrobić??? proszę o pomoc. Zgóry dziękuje

    Na początek sprawdził bym czujnik temperatury powietrza zasysanego.Nie wiem jak w Lagunie ,ale w R19 odpowiada on za obroty.To że czujniki są "do masy"to nic nadzwyczajnego,taka jest ich zasada działania.

    Dodano po 1 [minuty]:

    bednar02 napisał:
    a czy owe czujniki mają coś wspólnego z faktem iż często mi strzela na gazie???

    Sprawdź instalację WN.