Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Turbo Basic - Poszukuję Materiałów

Mikon_603 13 Lis 2008 23:40 1987 8
  • #1 13 Lis 2008 23:40
    Mikon_603
    Poziom 10  

    Witam serdecznie.
    Mam prośbę. Poszukuję jakichkolwiek materiałów o Turbo Basicu. Szczególnie zależy mi na liście komend.
    Muszę za pośrednictwem tego języka zaprogramować Ploter.
    Z góry dziękuję.

    0 8
  • #2 14 Lis 2008 21:21
    Tommy82
    Poziom 39  

    Zależy od tego co chcesz osiągnąć jeśli chcesz to programować pod dosem możesz skorzystać z dosowej wersji borlandowego c++. Możesz to również napisać w turbo Pascalu. Jeśli to problemy natury licencyjnej możesz skorzystać z free Pascala. To tylko moje zdanie ale ja bym wybrał raczej Pascala albo C++. Dziś o BASIC`u powiedziałbym ze się do tego nie nadaje . Oczywiście wszystko zależy od tego jakie przesłanki zdecydowały o wyborze.

    Jeśli koniecznie chcesz korzystać z Turbo BASICA to z tego co z młodzieńczych lat kojarzę to miał on przyjaznego helpa i te przewagę nad QBASIC`em ze kompilował do exe. To było dla mnie akurat całkiem fajne bo wcześniej wszystko co pisałem w BASICU na c-64 i w QBASIC na pc było interpretowane. Ale do rzeczy pamiętam ze Turbo BASIC był dość zbliżony do QBASIC`A ze stajni m$ wiec w kwestii samych poleceń możesz się posiłkować helpem QBASIC`a.

    0
  • #3 14 Lis 2008 23:49
    Mikon_603
    Poziom 10  

    Rzeczywiście komendy okazały się być identyczne. Bardzo dziękuję za szybką reakcję i pomoc.
    Sam bym też wolałbym inny język programowania, ale zadanie mam narzucone z góry i muszę się dostosować.

    0
  • #4 15 Lis 2008 00:02
    Tommy82
    Poziom 39  

    Współczuje i życzę powodzenia

    0
  • #5 17 Lis 2008 12:38
    q19q19
    Poziom 1  

    Tragedia.... gdzie w tych czasach używają Turbo Basica

    0
  • #6 17 Lis 2008 13:07
    hvman
    Poziom 18  

    Zapewne w szkole nauczyciel był niezwykle wspaniałomyślny. Na na studiach mechatronicznych mam programowanie w Delphi (i to jeszcze 3...).

    0
  • #7 18 Lis 2008 14:26
    Mikon_603
    Poziom 10  

    Trafiłeś. Na studiach mamy tego typu zadania. Po prostu żal.

    0
  • #9 12 Gru 2008 21:10
    Mikon_603
    Poziom 10  

    Program ukończony. 210 linijek kodu. :D Dziękuję wszystkim za pomoc, bo bez niej nie dałbym sobie rady. Zamykam temat.

    0