Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

BLAUPUNKT San Remo RD168

rafkarafka 17 Mar 2004 16:08 2093 4
  • #1 17 Mar 2004 16:08
    rafkarafka
    Poziom 14  

    Witam!Przeczytałem posty dotyczące tego radyjka, lecz moja usterka jest chyba nieco inna.Aby ten sprzęt włączyć, muszę kilka razy podawać i odpinać zasilanie(pulsuje wyświetlacz, nie daje się uruchomić), lub na wyłączonym sprzęcie(pulsującym) załadować płytę.To dopiero początek!Płytę CD chwilę czyta,radio gra max.5 minut i zaczyna szumieć-jakbym wyjął antenę.Aby znowu odpalić, muszę znów zabawę zacząć od nowa, czyli odpiąć zasilanie, odczekać aż ostygnie i od nowa!A zaczynało się od tego, że zaczynał"trzeszczeć"prawy-przód kanał.Zaobserwowałem:grzeje się XO 390239FU-ale czy to on uwalony?!?Z tego co Piszecie, wynika, że"lubią ciepło"!Poradźcie!Pozdrawiam.

    0 4
  • #2 17 Mar 2004 22:44
    djlj24
    Spec od car audio

    1. Przelutować procesor DigiCeiver - to kwadratowe z tyłu
    2. Jak nie pomaga, zdjąć go i poprawić przelotki.
    3. Wymienić kwarc przy nim.
    4. Jak dalej nie pomaga - proc ten do wymiany.

    0
  • #3 20 Mar 2004 10:53
    paciek74
    Poziom 12  

    Ja ma to samo co rafkarafka ale w radiu FLORIDA RD168 - od blisko roku się z nim bujam po serwisach i NIC!!

    0
  • #4 20 Mar 2004 13:12
    djlj24
    Spec od car audio

    Dlaczego więc nie czytacie tego co napisałem. Metoda wypróbowana - jak radio nie było za długo ekspolatowane w tym stanie to będzie żyć.

    0
  • #5 22 Mar 2004 18:00
    rafkarafka
    Poziom 14  

    Kwarc podstawiłem, połączenia scalaka poprawiłem-niestety. :cry:

    0