Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
TermoPasty.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

honda civic 93 1.3 16v dziwne obroty

peter82 07 Kwi 2009 15:36 90913 401
  • #301 07 Kwi 2009 15:36
    P_Zebzda
    Poziom 12  

    Peter82 sam zobacze jak to u mnie jest i Ci powiem. Szkoda ze aparat mi sie popaprał ;/ cos wymysle.

    Dodano po 2 [godziny] 5 [minuty]:

    Z Tym gazem nie mam pojęcia kolego.

    Nie raz był przerabiany temat gazu poszukaj na forum.

    My to mamy całkiem inne chyba silniki hehe czekam na foto

  • TermoPasty.pl
  • #302 07 Kwi 2009 16:37
    imtheone86
    Poziom 14  

    sprawdz elekro zawor ktory zalozyli ci gazownicy, mogly odpiac sie przewody, albo ni sie zepsol

  • #304 07 Kwi 2009 22:29
    pachulski22
    Poziom 9  

    witam
    bylem dzisiaj u mechanika i patrzylem jak robi i okazalo sie ze to ma cos wspolnego z ssaniem

  • #306 08 Kwi 2009 12:26
    P_Zebzda
    Poziom 12  

    Pchulski: i co zrobione auto?

    Peter ja taki tutaj to chyba też mam musisz jakąś specyfikacje swojego silnika sciagnac tak zeby czujniki wszystkie były opisane.



    Hania wraca do domu z nowym silnikiem? :D

  • #307 08 Kwi 2009 17:51
    imtheone86
    Poziom 14  

    kurde moze sie uda i bedzie dzis na wieczor, a jak nie do jutra bede musial czekac, robi mi to znajomy mechanik, ale po pracy zeby nie musial placic ceny serwisowej

  • TermoPasty.pl
  • #308 08 Kwi 2009 18:35
    peter82
    Poziom 14  

    No to fajnie a ja to już mam dość szukania tego czujnika ręce pozacinane no już sam nie wiem ale wrzuce fotke tego co mam w obudowie filtra niech ktoś sprawdzi może to jest to tylko że w innym miejscu umieszczone to jest a np wczoraj na allegro patrzyłem to już rocznik 92 tego czujnika w obudowie nie ma a u mnie jest a oto fotka
    https://obrazki.elektroda.pl/0_1239208434.jpg

  • #309 09 Kwi 2009 21:51
    P_Zebzda
    Poziom 12  

    Jutro Ci prawdze a teraz w necie co i jak, Dostarcz foto swojego silnika tak prosto po otworzeniu maski ok?

  • #310 10 Kwi 2009 00:44
    imtheone86
    Poziom 14  

    no, silnik wlozony, wydaje sie lepszy niz poprzedni, lepiej sie zbiera, czuc ze to honda, niestety przejechalem sie tylko pare km bo musialem jechac do pracy, rano jak skoncze i pojade do domu to go przetestuje dokladniej

  • #311 10 Kwi 2009 09:05
    peter82
    Poziom 14  

    Witam wszystkich no od godziny hania u mechanika stoi rozrząd wymieniany jest i mają też sprawdzić ten czujnik może coś wykombinują bo samochód by się przydał na święta a jak zrobią to tylko na czystej benzynie jeździć bo tylko na tym paliwie jest frajda z jazdy a i jak niektórzy strzelą karpika jak na skrzyżowaniu w tyle zostają :-) no jak będzie już zrobiona dam znać pozdro wszystkim.

  • #312 10 Kwi 2009 19:57
    peter82
    Poziom 14  

    Witam wszystkich już hania zrobiona rozrząd wymieniony i została usunięta usterka która była przyczyną tego że gasła zaraz po odpaleniu silnika.Więc tak pompke też wymieniłem profilaktycznie i na 120000 tyś. km. mam spokój z nią i tak po wymianie silnik od razu ciszej pracuje nic nie stuka już mechanik powiedział mi że przyczyną stukających zaworów może też być lużny pasek który przeskakuje ładne ma obroty i równe.A co do gaśnięcia mechanik powiedział że tak cały ten czujnik to jest umieszczony w tej czarnej obudowie która steruje podciśnieniem i tak zapytał się mnie czy ktoś tam grzebał bo przewody były odwrotnie podłączone.A to kiedyś gazownik tam coś kombinował.Dobrze że mechanik miał(nie wiem skąd)schemat jak to wszystko ma być tam podłączone,zrobił tak jak trzeba ustawił obroty na benzynie i gazie i wszystko jest cacy zrobiłem reset kompa i błąd już się nie pojawia za kilka dni sprawdze czy znów się nie pojawił.

  • #313 12 Kwi 2009 21:58
    peter82
    Poziom 14  

    Wesołych świąt wielkiej nocy dla wszystkich użytkowników Hondy civic!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam peter 82.

  • #314 12 Kwi 2009 22:11
    P_Zebzda
    Poziom 12  

    Również! Dobrze powiedziane! :D no ale wykażmy troche miłosierdzia dla użytkowników innych marek i im też:

    Udanych Świat! :D

  • #315 14 Kwi 2009 22:16
    peter82
    Poziom 14  

    Witam wszystkich jak po świętach?Kolego imtheone86 jak tam hania się trzyma po przekładce??Mam pytanie da się jakoś przerobić honde taką co mam na dwugaźnikową?Któryś starszy model ma takie coś tylko za bardzo nie pamiętam który?

  • #316 16 Kwi 2009 22:34
    imtheone86
    Poziom 14  

    jezdzi super, silnik jest lepszy od poprzedniego, tylko jak spuszczam noge z gazu to delikatnie szarpie, musze zobaczyc co to, chyba ze ktos z was wie?

  • #317 17 Kwi 2009 14:50
    peter82
    Poziom 14  

    Witam u mnie też szarpie jak zimny silnik no aparat czyściłem świece wymieniłem zostały mi tylko przewody do wymiany może to być ich wina też bo chyba te co u mnie są to od nowości bo nie moge znaleść jakiej firmy te przewody obejrzałem całe kable i nic po wypłacie kupie NGK i zobacze czy coś poprawiło się czy nie.

  • #318 17 Kwi 2009 17:43
    P_Zebzda
    Poziom 12  

    U mnie też taki efekt jest, przy zmianie biegów trzeba dawac po garach zeby to płynnie jeździło moze tak juz Hanie mają? :D

    Był temat na elektrodzie kiedys tez gosc sie zastanawiał przy zmianie biegów co sie moze dziac.

    Przewody mam nowe i aparat porzadnie wyczyszczony taki sam efekt nie wiem ;)

    To wszystko sie dzieje jak sie jeździ ponizej 2tys :D

  • #319 17 Kwi 2009 21:36
    peter82
    Poziom 14  

    No a przy puszczeniu gazu na wyższych obrotach i hamowaniu silnikiem też wtedy szarpie wam?Bo mi na zimnym silniku lekko a po nagrzaniu już to zanika.

  • #320 17 Kwi 2009 21:49
    P_Zebzda
    Poziom 12  

    Jutro specjalnie dla Ciebie sprawdze bo po prostu nie wiem no ale wydaje mi sie z pamięci, że raczej tak.

    Ale szarpanie mocne tak jakby coś zależało od skrzyni? czy raczej układ gaźnika duszenie?

    Rozrząd wymieniłeś?

  • #321 18 Kwi 2009 08:48
    peter82
    Poziom 14  

    No tak rozrząd wymienony jest nie no takie lekkie tylko szarpanie i tylko przy puszczeniu gazu a nie przy przyśpieszaniu.

  • #322 18 Kwi 2009 15:21
    P_Zebzda
    Poziom 12  

    Ja jeszcze nie wymieniłem czekam na zastrzyk $.

    No na zimnym jest ale tyci tyci na Ciepłym za to przy przyspieszaniu jak ją przydusze to tez tak jest minimalnie.

    Cos mi sie obiło ze to moze byc uszczelka miedzy gaźnik a głowica?

  • #323 19 Kwi 2009 11:58
    imtheone86
    Poziom 14  

    w poprzednim silniku mi tak nie szarpalo, a w tym tak, jest to bardzo delikatne bo nikt oprucz mnie nie potrafi tego zauwazyc w mojej hani, ale mnie to denerewuje bo moje autko musi byc perfect

  • #324 19 Kwi 2009 15:50
    P_Zebzda
    Poziom 12  

    U mnie też taki efekt minimalny jest. Ale czego sie tu doszukiwać jako usterki to nie mam zielonego pojecia :?

    Moze coś nie tak z przepustnicą? powietrzem? jak sie wam wydaje.

  • #325 19 Kwi 2009 16:12
    imtheone86
    Poziom 14  

    ja obstawiam aparat zaplonowy, lub gaznik, ale na najpierw pod lupe trzeba wziasc aparat zaplonowy, wedlog mnie

  • #326 19 Kwi 2009 19:10
    P_Zebzda
    Poziom 12  

    Moim zdaniem to aparat odpada dlatego, że czujnik Hala od obrotów wykazywałby zmiany tak jak u mnie jak aparat miałem zaspawany.

    A efekt przed i po był ten sam i jest nadal.

    Coś ze spalaniem po prostu wydaje mi sie, ze ją przydusza na ludzie wytestujcie. Ja jak wcisne gwałtownie gaz to jest mała zapadka. U was?

  • #327 19 Kwi 2009 19:19
    peter82
    Poziom 14  

    U mnie nie ma takich objawów ładnie wkręca się na obroty przy wdepnięciu mocniej gazu tylko przy hamowaniu silnikiem lekko szarpie a może to być coś ze sprzęgłem?w moim przypadku

  • #328 19 Kwi 2009 19:47
    P_Zebzda
    Poziom 12  

    No chyba wiem o czym mówisz u mnie to czuc zaraz po puszczeniu z gazu i pod koniec przy nizszej predkosci w zaleznosci od biegu u Ciebie tez ?

  • #329 19 Kwi 2009 20:21
    peter82
    Poziom 14  

    tak właśnie tak u mnie jest ale co to jest to nie mam pojęcia coś jakby go przyduszało silnik ale tylko przy podwyższonych obrotach np na trójce do 60 km/h puszcze gaz i szarpie ale tylko na zimnym silniku póki się nie nagrzeje.

  • #330 19 Kwi 2009 21:21
    P_Zebzda
    Poziom 12  

    A no to jak tylko na "zimnym" to ja bym sie niczym nie przejmował.

    Ja to czuje tak czy siak albo po prostu jestem przewrażliwiony ;)