Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Podłączenie komputera pod wzmacniacz Universum 4000

hokagex 25 Lis 2008 21:29 1351 6
  • #1 25 Lis 2008 21:29
    hokagex
    Poziom 9  

    Witam.
    Mam taki problem, posiadam stary wzmacniacz Universum 4000.
    Ma on gniazda din i następujące wejścia: Aux, Phono, Tuner i Tape Monitor.
    Chciałem go podłączyć do komputera więc kupiłem kabel din>m.jack.
    Ale kiedy podłączałem to dźwięk wydobywa się tylko z wejścia phono, ale przy głośniejszym ustawieniu nie da się słuchać bo strasznie pierdzi.
    Czy jest na to jakaś rada?

    0 6
  • #2 25 Lis 2008 21:44
    Tomek921023
    Poziom 15  

    A czy podłączasz to pod aux ??

    0
  • #3 25 Lis 2008 22:46
    hokagex
    Poziom 9  

    W komputerze podłączam pod wyjście liniowe.

    0
  • #4 25 Lis 2008 23:11
    kurzy_2
    Poziom 17  

    Chodzi o to czy pod wejście wzmacniacza podpinasz sygnał pod AUX? Jeśli tak to może musisz wybrać na panelu przednim przyciskiem z którego wejścia sygnałowego ma wzmacniacz grać...

    0
  • #5 25 Lis 2008 23:38
    Dani66
    Poziom 30  

    Ale pozwolę sobie zauważyć, że gdyby były kable podłączone do wzmacniacza w inne miejsca niż jest wybrana opcja na panelu to wzmacniacz prawdopodobnie w ogóle nie wydawałby dźwięku a jak mówi autor to jakiś tam dźwięk jest.

    0
  • #6 26 Lis 2008 00:25
    hokagex
    Poziom 9  

    Próbowałem podpinać pod wszystkie wyjścia na wzmacniaczu i włączałem na panelu odpowiednie przyciski, ale gra tylko na phono i nie da się głośniej słuchać bo pierdzi.

    0
  • #7 26 Lis 2008 03:53
    Artur k.
    Admin grupy audio

    Być może kupiłeś nieodpowiedni przewód. Przewodów DIN-RCA, oraz DIN-m.jack są dwa rodzaje. Jedne służą do nagrywania, a drugie do odtwarzania.
    Spróbuj przełączyć przewody we wtyczce DIN na przeciwległe pary kołków i podłączyć pod AUX. Rozkład wyprowadzeń DIN masz tu:
    http://pinouts.ru/Home/DinAudio_pinout.shtml

    0