logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić żarówkę w przedniej lampie Fiat Punto 3? Krok po kroku

dżamino 28 Lis 2008 20:29 5029 6
REKLAMA
  • #1 5794771
    dżamino
    Poziom 2  
    Witam
    Spalila mi sie zarowka w przedniej lampie PUNTO 3 i za nic nie moge wyciągnąc żarówki.
    Moze ktos ma JAKIES porady, krok po kroku jak sie do tego zabrac
  • REKLAMA
  • #2 5794789
    viper555
    Poziom 39  
    Ocena: 2155
    Nie wiem jakiej oczekujesz porady po prostu krok po kroku rozbierasz samochód aż dojdziesz do żarówki proste nie.P
  • REKLAMA
  • #3 5795136
    dżamino
    Poziom 2  
    no to logiczne że musze go rozebrać :P dostęp do tej żarówki jest praktycznie nie mozliwy (ciasno)... czy musze zdemontowac całą przednią lampę czy jest moż jakiś inny łatwiejszy i moze mniej czasochłonny sposób??
  • #4 5795175
    viper555
    Poziom 39  
    W żadnym samochodzie oprócz Matiza się lampy nie demontuje pomimo braku miejsca można wymienić przy odrobinie sprytu , przeważnie kto tego nie robił szybko się poddaje.P
  • REKLAMA
  • #5 5795182
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2093
    Mówisz o dwójce po lifcie?
    Jaki tam problem żarówkę wymienić?
  • REKLAMA
  • #6 5795209
    viper555
    Poziom 39  
    Goldwinger nie ma problemu po minucie na żarówkę ale jeżeli nie potrafi jej wyciągnąć to co dopiero z włożeniem.P
  • #7 5795298
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2093
    Wiem, dlatego dziwi mnie pytanie

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem wymiany żarówki w przedniej lampie Fiata Punto 3, gdzie dostęp do żarówki jest bardzo ograniczony i trudny. Użytkownik pyta o krok po kroku instrukcję oraz czy konieczny jest demontaż całej lampy. Odpowiedzi wskazują, że mimo ciasnoty w komorze silnika, w większości samochodów, w tym w Punto 3, nie ma potrzeby demontowania całej lampy, a wymiana żarówki jest możliwa przy odpowiednim sprycie i cierpliwości. Podkreślono, że osoby nie mające doświadczenia często szybko rezygnują z próby wymiany bez demontażu. Wskazano, że problem jest powszechny, ale technicznie wykonalny bez rozbierania całej przedniej lampy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA